Podnikatel Jan Čermák získal od Soukupa celou TV Barrandov

foto Ilustrační foto - Mediální podnikatel Jaromír Soukup (uprostřed na snímku z 28. října 2018).

Praha - Podnikatel Jan Čermák plně ovládl společnost Empresa Media, která z 99 procent vlastní a provozuje TV Barrandov. Čermák, nebo jedna z jeho společností, získal od Jaromíra Soukupa zbývajících 50 procent Empresy. Vyplývá to z údajů Evidence skutečných majitelů. Podíl v mediální agentuře Médea si Soukup podle výpisu z evidence ponechal.

Kupní cena není známa. Čermák již od podzimu loňského roku v Emprese vlastnil poloviční podíl a zajišťoval provozní financování televize. Vyjádření Čermáka a Soukupa ČTK zjišťuje.

Čermák již dříve uvedl, že skupinu čeká reorganizace, stabilizace a ozdravení hodnotných aktiv, zejména televize a časopisů s tím, že cílem projektu je ve střednědobém horizontu prodej novému strategickému vlastníkovi.

Barrandov Televizní Studio získalo na konci letošního února tříměsíční ochranu před věřiteli, kterým v té době dlužilo 991 milionů korun. Následně v březnu soud schválil moratorium i pro firmu Media Master, která zajišťuje reklamu pro programy televize Barrandov.

Barrandov TS v současnosti vysílá televizní programy TV Barrandov, Krimi Barrandov a Kino Barrandov. Ty měly v dubnu podle měření Asociace televizních organizací podíl na sledovanosti 2,2 procenta mezi diváky staršími 15 let. Empresa Media vedle provozu Barrandov TS vydává časopisy Týden, Sedmička, Interview a Instinkt.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 29.05.2024 ČTK

Reklama

21°C

Dnes je středa 29. května 2024

Očekáváme v 03:00 9°C

Celá předpověď