Hlavní obsah

Budanov: Nemáme už žádné jednotky pro případ útoku na Sumy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ukrajina už nemá v záloze žádné rezervní jednotky, které by mohly přispěchat na pomoc v případě ruského úderu na Sumskou oblast na severu Ukrajiny. V komentáři pro The New York Times to oznámil šéf ukrajinské vojenské rozvědky HUR Kyrylo Budanov.

Foto: Valentyn Ogirenko, Reuters

Náčelník Vojenského zpravodajství Ukrajiny Kyrylo Budanov na tiskové konferenci, archivní foto

Článek

Rusko, které vede ofenzivu na severu Charkovské oblasti, podle něj rozmístilo menší útočné jednotky také poblíž sousední Sumské oblasti. Pokouší se takto odlákat ukrajinské vojáky z jiných úseků fronty, řekl Budanov v Charkově reportérovi amerického listu, z nějž cituje také ukrajinská agentura Unian.

„Všechny naše síly jsou buď tady (v Charkovské oblasti), nebo v Časiv Jaru. Použili jsme všechno, co máme. Bohužel nemáme nikoho dalšího v záloze,“ prohlásil Budanov.

Podle odhadu Budanova bude ruská ofenziva na severovýchodě Ukrajiny pokračovat ještě tři až čtyři dny. „Poté se očekává, že ruská vojska zahájí masivní postup směrem k městu Sumy, které se nachází asi 140 kilometrů severozápadně od Charkova,“ napsal americký list s odvoláním na šéfa HUR.

Rusové u Charkova rychle postupují a ničí mosty

Válka na Ukrajině

Výběr článků

Načítám