Řidička autobusu zakročila proti nepřijatelnému chování dítěte. Dala mu životní lekci

Fotografie: ŠJů / Creative Commons / Attribution 4.0

Vše se jevilo jako obyčejná cesta autobusem do školy, řidička se ale najednou rozhodla k nečekanému kroku. Ten šokoval nejen cestující, ale následně i lidi na internetu.

Lena Furuskog je řidičkou autobusu, který ráno vozí děti do školy. Jednoho dne se ale musela uchýlit k jednání, které jí nebylo příjemné. Přesto bylo zapotřebí jednat. Lena popsala, jak se měsíce snažila studenty vést k lepšímu chování, vysvětlujíc jim důsledky jejich akcí a varujíc je před možným vyhozením. Situace eskalovala do bodu, kdy byla nucena jednat – studenta z autobusu skutečně vykázala.

Napsala vzkaz nejen rodičům, ale i místním novinářům

Lena, která byla frustrována nevhodným chováním jednoho ze studentů, nakonec tohoto studenta ze školního autobusu vykázala. Vysvětlila, že se dlouhodobě snažila studenty motivovat k lepšímu chování a varovala je, že pokud nedojde ke zlepšení, bude nucena přistoupit k vyhození. Podle webu Newly následně kontaktovala místní novináře.

V rozhovoru, který s redaktorem natočila, zdůraznila, že děti by měly být naučeny respektovat ostatní a jejich majetek. Upozornila na to, že rodiče by se měli aktivně podílet na výchově svých dětí a stanovit jim jasné hranice chování. „Není naší povinností vychovávat vaše děti,“ prohlásila Lena, poukazující na nutnost, aby děti věděly, jak se slušně chovat k ostatním. Její vzkaz se objevil i na televizní stanici Aftonbladet.

Ze zdánlivě obyčejné procházky se vyklubal nejdramatičtější den jeho života. Stal se z něj hrdina

Chování studenta ji nakonec překvapilo

Tím to ale nekončilo, Lena následně také napsala článek pro místní noviny a celý tento příběh sdílela na sociální síti. Chtěla, aby rodiče měli možnost se dozvědět, co se v autobuse stalo. Její příspěvek se rychle šířil a získal pozitivní ohlasy a podporu od veřejnosti, která ocenila její rozhodnost. Její iniciativa měla rozhodně výsledky.

Fotografie: Depositphotos

Následující den se student, kterého předchozí den vykázala, vrátil do autobusu, aby se jí omluvil. Tento moment Lena popisuje jako velmi důležitý, protože ukázal, že mladý člověk byl schopen přijmout zodpovědnost za své činy a aktivně se snažil napravit situaci. Mezi studenty ale najdeme i hrdiny, o skupině studentů, kteří pomohli matce v nesnázích, jsme informovali čtenáře deníku SvětKreativity v předešlém článku.

Veškerý volný čas trávila s prsty na klávesnici. Psaní článků se časem stalo jejím největším koníčkem. Neustále ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*