Konzumace následujících potravin efektivně zabrání ucpávání tepen. Jde o přírodní zázrak

Fotografie: Depositphotos

Ucpávání tepen představuje nebezpečný problém, který může vyústit v řadu zdravotních komplikací. Tyto potraviny pomohou zabránit možnému riziku. 

Ucpávání tepen je nebezpečný problém, který může zůstat dlouhé roky neodhalen. Horší je však skutečnost, že za sebou může nechat velkou neplechu, a to především ve formě srdečního infarktu či mozkové mrtvice. Abyste se před ním ochránili, nemusíte však nutně chodit neustále na kontroly (samozřejmě však na ně ani není dobré zapomínat) – skvěle vám totiž lékařky Jerlyn Jones dokáží pomoci tyto lahodné potraviny.

Ucpávání tepen zabrání česnek

Česnek je velmi zdravá potravina, která podporuje celý oběhový systém. Podle dietoložky Lorraine Johnson pomáhá kromě čištění tepen obecně předcházet kardiovaskulárním onemocněním, jelikož také snižuje krevní tlak. Konzumovat ho můžete například spolu s masem, jako ingredienci do vybraných omáček a mnoho dalších lahodných pokrmů.

Kromě výše uvedených benefitů vám rovněž pomůže podpořit trávicí trakt a dobře si poradí i s kožními problémy. Stejně dobře se osvědčila i kurkuma, kterou lze zařadit do jídelníčku mnoha snadnými způsoby. Ta navíc podporuje zdraví žaludku a má pozitivní vliv i na mozek, který pomáhá udržovat v dobrém stavu.

Zdraví mozku zařídí vhodný jídelníček. Mezi účinné spojence patří i ořechy a semínka

Pomoci vám dokáže i zázvor a citron

Zázvor je velmi oblíbeným kořením mimo jiné v indické a ajurvédské kuchyni, kde se osvědčil jako velmi účinné přírodní léčivo. O zajímavých vlastnostech zázvoru jsme psali již dříve na Zdravém Stravování; pomoci vám dokáže především očistit zanesené cévy od nahromaděných odpadních látek a do jedné je odstraní. Velmi dobře se pak osvědčil dle serveru Healthline například ve formě čaje, a to ještě lépe s medem, který mu dodává další účinné vlastnosti.

kořen zázvoru
Fotografie: Freepik

Mimo jiné má pak toto přírodní léčivo úžasné antioxidační a protizánětlivé účinky, obsahuje sloučeniny, které jsou kardioprotektivní a mohou zabránit ateromatózním plakům a snížit hladinu cholesterolu. Mezi další účinné přírodní prostředky pro odstranění ucpaných tepen patří také skořice, lněná semínka, kysané zelí, sezamová semínka, chilli papričky. Zařaďte tyto potraviny do svého jídelníčku a podpořte zdraví svých cév.

Psaní článků se zdravotnickou tematikou se začala věnovat hned po studiu vysoké školy. Za celou svou kariéru nastudovala ... [Více o autorovi]