Nechceme africké a muslimské imigranty, burcuje Okamura

politika

Předseda SPD Tomio Okamura se znovu opřel do migračního paktu, který byl nedávno schválen Evropskou unií. A obviňujne vládu premiéra Petra Fialy (ODS), že se zbaběle zdržela při finálním hlasování. 

Nechceme africké a muslimské imigranty, burcuje Okamura
Tomio Okamura, předseda SPD
15. května 2024 - 06:30

„Polsko, Maďarsko i Slovensko hlasovaly proti Migračnímu paktu EU. Jen Fialova vláda se zbaběle zdržela. Zástupci členských států Evropské unie minulou středu schválili konečnou podobu nového Migračního paktu EU. Zástupci ČR se na pokyn Fialovy vlády opět zdržel hlasování.

Ze strany Fialovy vlády jde o opakovaně neomluvitelný zbabělý a alibistický postoj. Zástupci Polska a Maďarska hlasovali proti všem deseti předloženým normám Migračního paktu, zástupce Slovenska pak hlasoval proti dvěma nejnebezpečnějším z nich.

Vedoucí představitelé těchto našich partnerských zemí v rámci uskupení V4, na rozdíl od vlády Petra Fialy, jasně a opakovaně deklarovali, že se Migračním paktem EU v praxi nebudou řídit a nikdy nepřistoupí na jeho ponižující a škodlivé podmínky.



Na vypracování a schválení Migračního paktu EU se za ČR nejvíce podílel ministr vnitra Vít Rakušan (STAN), který tím naši zemi těžce poškodil.

Psali jsme:

Hnutí SPD odmítá respektovat Migrační pakt EU, který je pro naši zemi zničující, a pakliže budeme součástí příští české vlády, budeme všemi způsoby prosazovat jeho zrušení!" zakončil popis výhrad vůči schválenému migračnímu paktu na svém facebooku Okamura.

(dan, prvnizpravy, repro: cnn prima)


Anketa

Kdo podle vašeho názoru rozděluje společnost a šíři nenávist?