Jabra Evolve2 65 Flex – TEST a RECENZE Přenosná profesionální náhlavní souprava Tisk E-mail
Napsal Jan Belka   
Pondělí, 13 květen 2024
Přejít na obsah
Jabra Evolve2 65 Flex – TEST a RECENZE Přenosná profesionální náhlavní souprava
Sluchátka v praxi
Závěr a hodnocení
altProfesionální pracovní headset do kanceláře i na cesty. Skládací Jabra Evolve2 65 Flex v praxi …

 

 

 

 

  • Jabra Evolve2 65 Flex – TEST a RECENZE

                                              Přenosná profesionální náhlavní souprava

Na dnešní recenzi dorazil nový bezdrátový headset od společnosti Jabra, ta se na trhu pohybuje už řadu let a soustředí se hlavně na ergonomicky kvalitní produkty do kanceláří. V jejich nabídce tak najdete hlavně sluchátka, hlasové komunikátory, kamery apod. Dnes se tedy podíváme na jeden z produktů této firmy. Špičkový kancelářský přenosný headset Evolve2 65 Flex. Jedná se o zcela novou řadu sluchátek, které jsou zaměřené na mobilitu, klade se zde tedy velký důraz na to, aby šly sluchátka velmi snadno a rychle složit a následně je přenést na jiné místo a zde je zase rychle a pohodlně složit a začít používat.

Přesto že se výrobce zaměřil na mobilitu, rozhodně nezapomněl na to, aby byla sluchátka stejně pohodlná jako třeba Evolve2 75, které jsem měl možnost již testovat. Sluchátka se spoléhají na konstrukci hlavového mostu s železnou výztuhou, který kryje černý pružný plast na spodní straně s kvalitním polstrováním. Na něm jsou připevněné mušle s vynikající možností jejich polohování. Sluchátka tedy působí velmi uhlazeným dojmem a není to žádná divočina, na jakou jsme občas zvyklí u herních sluchátek hlavně levnější konkurence. Velmi šikovný je i mechanizmus u mikrofonu, ten je integrovaný v mušli a pouze se vyklopí. Ovšem sluchátka fungují při hovoru i bez něj skrze čtyř integrovaných mikrofonů přímo v samotné mušli. Pokud jste tedy v opravdu rušném prostředí, použijete ten výkonnější výklopný, a pokud jste někde, kde není tolik hluku, můžete ho nechat schovaný. Mikrofony se používají i pro integrovaný systém potlačení okolního hluku.

Pokud jde o pohodlí, to zajištuje polstrování v samotném hlavovém mostu společně s koženkovým potahem na samotných mušlích. Jabra používá ty nejlepší materiály a loupání zde opravdu nehrozí. Další unikum je technologie dvojité pěny v mušlích a zpracování odvětrávání, které značně pomáhá ventilaci vzduchu při nasazených sluchátkách a díky tomu tedy nehrozí i po celodenním nošení nepříjemní pocení uší. Výrobce tedy klade na komfort opravdu velký důraz už při samotném návrhu sluchátek až po použité materiály.

Základem jsou neodym měniče o průměru 28mm s frekvenčním rozsahem 20-20 000 Hz. Jsou tedy o něco menší než klasického „neskládacího“ modelu Evolve2 75. Ovšem k té složitelné konstrukci je tento krok ke zmenšení celkem logický. Díky tomu klesla hmotnost na krásných 136g, což je o celých znatelných 69g méně než u Evolve2 75. Sluchátka jsou tak díky tomu mnohem lépe přenositelné čemuž dopomáhá i skládací konstrukce a přibalená praktická brašna.

Sluchátka se prodávají hned v několik variantách, tou nejzákladnější jsou pouze samotná sluchátka s USB přijímačem, kde si můžeme vybrat mezi variantou s klasickým USB-A nebo modernějším USB-C konektorem. Pak je tu ještě luxusnější verze s bezdrátovou dobíjecí stanicí, což je právě mnou testovaný model. Pokud jde o ceny, základní model vyjde na cca 6000, a 8300 korun za model s dobíjecí stanicí. Ceny jsou samozřejmě včetně daně. Pokud byste nepotřebovali „skládací“ verzi, existuje v nabídce obyčejná verze Evolve2 65 už za celkem lidových 4400 korun. Každý si tedy může vybrat přesně dle svých požadavků, či svých finančních možností.

Rozsah mikrofonu je 20Hz až 10 000Hz a právě v této kategorii se jedná o špičku na trhu. Například většina herních sluchátek má rozsah klidně třetinový, nehledě na fakt, že sluchátka mají 2 analogové mikrofony a 2 digitální. Samozřejmostí je pak oficiální certifikace pro programy Microsoft Teams, Zoom a Google Meet.

Ohledně možnosti připojení sluchátek k počítači, připojit se můžete skrze Bluetooth 5.2, pokud ho vaše základní deska podporuje, nebo lze sluchátka spárovat s mobilním telefonem. Dobrou zprávou je, že ke sluchátkům výrobce dodává i USB Bluetooth přijímač, který najdete v malé kapsičce v přibaleném obalu na sluchátka. Výrobce garantuje dosah až 30m a v jeden okamžik lze spárovat s programem výrobce až 2 různých zařízení a celkem je lze spárovat až k 8 zařízením.

A jaké tedy jsou v praxi? Pořádně jsem je vyzkoušel …



 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
Duchovní nástupce Heroes 3 dorazil! Songs of Conquest.
Duchovní nástupce Heroes 3 dorazil! Songs of Conquest.Středa, 29 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 399x
Komentářů: 0
Vývoj Cyberpunk 2077 skončil – CDPR chce zrychlit vývoj
Vývoj Cyberpunk 2077 skončil – CDPR chce zrychlit vývojPondělí, 27 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1303x
Komentářů: 2
Seriálový Zaklínač se ukazuje s novým představitelem
Seriálový Zaklínač se ukazuje s novým představitelemNeděle, 26 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1201x
Komentářů: 1
Beetlejuice 2 – druhý film po 36letech!
Beetlejuice 2 – druhý film po 36letech!Pátek, 24 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1596x
Komentářů: 3
Na základech Witcher 3 můžete vytvořit zcela novou hru!
Na základech Witcher 3 můžete vytvořit zcela novou hru!Čtvrtek, 23 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1310x
Komentářů: 1
Jak se vyrábí počítačové čipy?
Jak se vyrábí počítačové čipy?Středa, 22 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 1633x
Komentářů: 0