Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 V Hradci oslavili důstojně
výročí 75 let trolejbusů

 Projekt nové plzeňské
čtvrti počítá s tramvajemi

 Autobusy SOR dobyly Ústí,
dorazilo pět vozů

 ČD investují miliardy
do nových servisních hal

Modernizace jedou, DP opravil další zastávku

OSTRAVA - Modernizace zastávek v Ostravě pokračuje. První zastávka se už dočkala nového kabátu. Nový přístřešek s lavičkami, opory ke stání, zábradlí nebo odpadkové koše slouží na zastávce Václava Jiřikovského.

Dopravní podnik zahájil plánovanou modernizaci, letos jsou v plánu i rozsáhlejší rekonstrukce, a to zastávek Karolina, Fakultní nemocnice a Kunčičky kostel...


Zrekonstruovaná zastávka Václava Jiřikovského na Dubině (2024, DPO)

"Hotovo by mělo být na podzim. Celkově by práce měly vyjít na 22 milionů korun. Modernizace vybavení jedenácti zastávek je prvním krokem, který je součástí komplexního plánu rozvoje zastávek MHD na další roky. Cílem modernizací je jednotný vzhled podle nového, unikátního městského standardu. Příští rok se chceme pustit do modernizace další série zastávek," uvedl generální ředitel Dopravního podniku Ostrava Daniel Morys s tím, že v rámci stavebních rekonstrukcí jde pak především o bezbariérovost, zvýšení bezpečnosti a komfortu.

Modernizace postupují s ohledem na koordinaci dalších prací v obvodech. Na Jihu estetizují dělicí pás podél nově zmodernizované tramvajové trati na ulici Horní. "Součástí projektu je i odstranění svodidel, na kterém se už pracuje. Obyvatelé Jihu se ale mohou těšit i na osazení pásu rostlinami. Chceme, aby se lidé na Jihu cítili na veřejných místech dobře," doplnil pak Martin Bednář, starosta městské části Ostrava-Jih.


Loni opravená zastávka Důl Jindřich v centru města (2023, Vlčoun/Filip Vlček)

Pro Ostravu je podle náměstka primátora Břetislava Riegera důležité mít nejen kvalitní síť MHD obsluhovanou moderními vozy, ale také kvalitně vybavené zastávky. "Na příští rok chystáme zahájení už dlouho očekávané modernizace významného přestupního uzlu Náměstí Republiky, připravujeme i rekonstrukci zastávky Dolní Vítkovice Hlubina, a to včetně podchodu. Věříme, že tyto investice mají smysl a Ostravané je ocení. Ostatně sami se na tyto lokace ptají a chceme, aby věděli, že jim nasloucháme," doplnil Rieger. 

Zatímco zastávka Václava Jiřikovského je již hotová, postupnou modernizací projde v letošním roce ještě vybavení dalších zastávek, a to Antonína Poledníka, Karpatská, Kpt. Vajdy, ÚMOb Jih, Sport aréna na ul. Ruská, Most Čs. armády, Hlavní třída, Dům Energetiky, dále Hrabůvka Poliklinika a Hrabůvka kostel směr centrum. V Ostravě je přes 670 zastávek, dopravní podnik spravuje pouze ty tramvajové, kterých je zhruba stovka. Autobusové a trolejbusové spadají pod město a jednotlivé městské obvody. I zde se chystají postupné modernizace vybavení podle nového městského standardu.


Modernizace se loni dočkala také zastávka Kotva (2023, DPO)

Moravskoslezský kraj teď

zdroj: https://pocasi.miksa.cz/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Ostrava - Slunečno.cz

Redakce Ostrava:

214 moravskoslezsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ostrava na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!