Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V části Prahy neteče voda. Na opravě havárie se pracuje

Ilustrační fotografie.
Ilustrační fotografie.
Foto: Jana Maxová, EuroZprávy.cz

Více než 50 tisíc odběratelů v Praze se ve středu ocitlo bez vody. Důvodem je havárie na vodovodním řadu, ke které došlo při napouštění po plánované výluce. K opravě by mělo dojít ještě dnes. 

Odstávka se týká čtvrtí na severu Prahy, konkrétně se jedná o Střížkov, Prosek, Letňany a Kobylisy. Bez vody je nyní přes 56 tisíc odběratelů, informovala společnost Pražské vodovody a kanalizace na webových stránkách.

"Při napouštění řadu po plánované výluce vznikla havárie na DN 600. Náhradní zásobování je postupně zajišťováno. Předpoklad ukončení oprav je 15. května 2024 v odpoledních hodinách kolem 15:00," uvedla firma. 

Pražské vodovody a kanalizace provozují vodohospodářskou infrastrukturu hlavního města Prahy a obce Radonice. Společnost se zabývá výrobou a distribucí pitné vody a odváděním a čištěním odpadních vod. Zajišťuje výrobu pitné vody pro 1,4 milionu obyvatel hlavního města Prahy a dalších cca 250 tisíc obyvatel Středočeského kraje. 

Témata:  voda Praha

Aktuálně se děje

28. května 2024 8:57

Izrael vybombardoval uprchlický tábor. Mimořádně zasedne RB OSN

Rada bezpečnosti OSN svolala na úterý mimořádné zasedání v souvislosti s izraelským náletem na uprchlický tábor ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy, který si podle tamních úřadů vyžádal nejméně 45 obětí. S odvoláním na nejmenované diplomaty o tom v noci na úterý informovala agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy