Střelba na slovenského premiéra Roberta Fica!

fico 24 ilustrace
15.5.2024 15:27
Po skončení výjezdního zasedání slovenské vlády v Handlové byl slovenský premiér Robert Fico zasažen ze střelné zbraně a vážně zraněn zatím neidentifikovaným útočníkem. Byl okamžitě převezen do nemocnice a další podrobnosti tiskové agentury zatím nesdělily. Je to v první řadě útok na slovenský stát a demokracii.

Morální odpovědnost za tento útok nesou ti, kteří používají v nesčetných útocích vůči slovenskému premiérovi slovní pyrotechniku. I slova ale mohou vraždit. Robert Fico dokázal to, co před ním dokázal málokdo. Dokázal se vrátit do nejvyšších pater politiky poté, kdy už slovenská pravice a její zahraniční přátelé jásali po neuvěřitelné konstrukci související s vraždou novináře Kuciaka a jeho partnerky použité vůči Ficovi, že už je politicky vyřízený.

R. Fico dokázal všem, jak pevný má charakter a jak je možné získat zpět důvěru lidu. Je přítelem lidu, který slouží jen slovenskému národu. Proto tolik nenávisti ze strany pravice.

Když jsem si dnes přečetl v Hospodářských novinách článek od jakéhosi šmoka, takto slovenského novináře Petra Schutze, komentátora slovenského deníku SME, musel jsem si odplivnout. A to nejen obrazně. Přesně takovéto štvavé články jsou nástrojem, který se může změnit v rukou fanatiků či slabého mozku v palné zbraně. Takovýchto článků vůči Ficovi byly za poslední měsíce napsány stovky. Neschopné slovenské pravicové strany a jejich zahraniční přátelé prostě mají společného nepřítele. Tím je Robert Fico. Když tohoto organizátora vítězství levice, nedokázali porazit politicky ani hnusnými triky, sáhli k útoku na jeho život.

Jiří Paroubek

 

 

jiri-paroubek
Předseda vlády ČR v letech 2005-2006. V období 2004-2005 ministrem pro místní rozvoj. Po oba roky kdy byl premiérem dosahoval stát hospodářský růst (HDP) cca 7 % a schodek státního rozpočtu byl plně pod kontrolou, zejména vytvářením vysokých rozpočtových rezerv. Předseda ČSSD v letech 2005-2010, kdy tato strana dosáhla nejlepších volebních výsledků ve své historii a stala se nejsilnější českou politickou stranou. V letech 2006-2013 členem Poslanecké sněmovny. V letech 1990-2005 členem pražského zastupitelstva. v období 1998-2004 náměstkem primátora pro finance. Předseda Společnosti W. Brandta a B. Kreiskeho od roku 1993 až dosud. Vydavatel časopisu Trend v letech 1993-2010. Předseda redakční rady serveru Vaše věc od roku 2010 dosud. Předseda strany LEV 21 - národních socialistů v letech 2011-2014. V roce 2024 byl zvolen předsedou strany Česká suverenita - sociální demokracie.
Klíčová slova: analýza

Komentáře

Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.

Komentáře

JiB

Váš text, pane Paroubku, připodepisuji a přeji Robertu Ficovi brzké uzdravení bez trvalých následků. Ranní zprávavy o tom, že je již po operaci mimo ohrožení života, mi udělala velkou radost. Chvála Bohu to nejhorší je zažehnáno. Teď ještě aby po uzdravení přišel plnohodnotný návrat do běžného života.

Srdečně Vám přeji, Roberte Fico, pevné zdraví!!!