Sobota, 1 června, 2024

Čechy čeká první odpolední zápas na Mistrovství světa v ledním hokeji. I proto bylo rozbruslení dobrovolné

Poprvé na turnaji vyjede česká reprezentace k odpolednímu zápasu. Další změna rytmu, která s sebou přinesla mimo jiné i dobrovolné rozbruslení. Zápas s Dánskem začne od 16:20.

„Dnes bylo jen dobrovolné rozbruslení, takže bylo na hráčích, jestli půjdou, nebo jim bude stačit suchá příprava,“ vysvětloval pak asistent trenéra Jiří Kalous.

Český tým hrál naposledy v pondělí večer, v úterý pak měl normální trénink. Na turnaji jde vše rychle za sebou, a tak se trenéři rozhodli nenutit do dopoledního rozbruslení.

Na tom se nakonec brankář Karel Vejmelka a trojice nehrajících hráčů. Kromě nich ale i Dominik Kubalík, Lukáš Sedlák, Daniel Voženílek či Libor Hájek.

„Včera jsme měli normální trénink, takže jsme nijak extra neodpočívali. Připravujeme se velice zodpovědně,“ dodal Kalous s tím, že Dánsko není radno podcenit.

Poslední výhra v základní hrací době na velkém turnaji se datuje do roku 2012. „Každý zápas je těžký a všechno jednou končí. Pokud to bude dneska, budeme rádi,“ usmál se Kalous, přičemž narazil i na utkání Rakušanů, kteří šokovali Kanadu: „Všichni tady nechají všechno, občas to přinese překvapení, o to obezřetnější musíme být.“

Asistent trenéra pochopitelně čelil i otázkám ohledně možných posil z NHL. Série se totiž natahuje Carolině i Bostonu.

„Sledujeme to, ale soustředíme se jen na to, co máme tady. To, co je za mořem, monitorujeme, ale víc toho nezmůžeme,“ odpověděl Kalous. „Máme varianty, bereme to den po dni, rozhodneme se podle situace.“

Zdroj: ceskyhokej.cz

Foto: iihf.com

RELATED ARTICLES