SOCDEM v čele s lídrem Čihákem plánuje návrat do středočeského zastupitelstva

Lídrem středočeské SOCDEM do krajských voleb a kandidátem na hejtmana je bývalý policista Miloslav Čihák z Nymburska. Dvojkou je starostka městyse Loučeň Marta Peterková a na třetím místě bude kandidovat podnikatel a zastupitel obce Radovesnice II Lubomír Nymburský. V programu má strana i zavedení obědů zdarma pro všechny děti a bezplatnou dopravu pro děti, studenty, seniory a handicapované, uvedli dnes kandidáti na dnešní tiskové konferenci k zahájení volební kampaně v pražském Lidovém domě. Podle Nymburského je cílem překonat hranici pěti procent, aby se SOCDEM mohla vrátit do krajského zastupitelstva.

Devětačtyřicetiletý Čihák pracoval 24 let u policie a nyní podniká v oborech zaměřených na bezpečnost a trh s nemovitostmi. Jeho prioritou je bezpečná a dostupná doprava. Volební kampaň by podle Nymburského měla být pozitivní a krajská organizace na ni má schváleno 2,7 milionu korun. »Využijeme jak billboardy, tak kontaktní kampaň a prakticky všechna klasická média, která jsou k dispozici,« uvedl Nymburský.

SOCDEM chce usilovat o lepší hospodaření Středočeského kraje, řešení vidí v revizi nákladů a investic a v prověření zakázek. Jedním z volebních cílů je zavést obědy zdarma pro všechny děti, nyní je bezplatné stravování určené dětem z chudých rodin. Rodiče, kteří usoudí, že tuto dávku nepotřebují, ji budou moci věnovat do solidárního fondu. Uskupení chce také zavést dopravu MHD zdarma pro děti a studenty do 26 let, seniory nad 65 let a zdravotně postižené, zajistit více míst v mateřských školách a vytvořit krajský fond na ekologickou likvidaci eternitových střech. Nyní je podle SOCDEM lidé kvůli vysokým cenám prací odborných firem rozebírají sami a vdechnutím azbestových vláken riskují závažná plicní onemocnění a rakovinu.

Minulé krajské volby ve středních Čechách vyhrálo hnutí STAN, které se dohodlo na široké koalici se všemi ostatními stranami s výjimkou ANO. ČSSD a KSČM se vůbec nedostaly do zastupitelstva. V nynější krajské radě jsou zástupci STAN, ODS, Pirátů a Spojenců pro Středočeský kraj. Hejtmankou je Petra Pecková (STAN), která chce funkci obhajovat.

(pk, čtk)

FOTO – Facebook

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy