Hlavní obsah

Slovenští fanoušci se o postřelení Fica dozvěděli v ostravské fanzóně

Slovenské hokejové fanoušky bylo možné ve středu odpoledne v ostravské fanzóně poznat nejen podle dresů a vlajek Slovenska, ale i podle toho, že koukali do telefonů a živě diskutovali. Někteří totiž právě zjistili, že byl postřelen premiér Robert Fico. Mnoho z nich uvedlo, že samozřejmě přejí Ficovi uzdravení, ale teď si užijí hokej. Slováci hrají večer s Polskem.

Foto: Denisa Doležalová, Novinky

Slovenští fanoušci při utkání Česka s Dánskem zjišťovali, co se u nich doma vlastně stalo

Článek

Mnoho z nich se však tuto informaci dozvědělo až od redakce Novinek. „To je vtip? Jestli jo, tak hodně špatný,“ reagoval například jeden z nich a zavolal hned své kolegy. „Paní říká, že nám postřelili premiéra. To je blbost, ne?“ ptal se ostatních.

Všichni hned vytáhli mobilní telefony a začali hledat na internetu. „Fakt je to pravda. No to je šílené. My jsme internet nesledovali. Jsme od rána od devíti hodin na cestě do Ostravy. Jedeme z Prešova na zápas Slovenska s Polskem,“ vysvětloval svou neinformovanost hokejový fanoušek Pavol. Všichni se shodli na tom, že takový čin je odsouzeníhodný.

Foto: Denisa Doležalová, Novinky

Někteří slovenští fanoušci vůbec netušili, že byl jejich premiér postřelen

„Na Slovensku jsou už lidé zblblí tou politikou, zfanatizovaní. Ve všem je politika, je to hrozné, kam až se to dostalo. Bůh ví, co z toho zase politici udělají,“ zkonstatovali.

Zpráva narušila utkání Česka s Dánskem

„Nebudu říkat, co si myslím o tom, kdo to udělal. Nedalo by se to publikovat. Doufám, že se z toho pan premiér dostane. Jsem jeho volič,“ reagoval další z hokejových fanoušků, který přijel do Ostravy z Trnavy.

Další dvojice slovenských hokejových fanoušků už stála mimo lavice a ani pořádně nesledovala na velkoplošné obrazovce zrovna probíhající zápas Česka s Dánskem.

Foto: Denisa Doležalová, Novinky

Roman s Matějem přijeli do Ostravy fandit z Vranova nad Topĺou

„Před chvilkou jsme to zjistili, teď se o tom tady bavíme. Je to šok. I když má každý svůj politický názor třeba jiný, tak lidé se nestřílejí,“ svěřil se Novinkám fanoušek Matěj, který do ostravské fanzóny dorazil z Vranova nad Topľou. Jeho kamarád Roman podotkl, že hokej si samozřejmě pořádně užijí, ale v myšlenkách budou stále s premiérem. „Držíme mu pěsti, ať se z toho dostane.“

Skupina slovenských hokejových fanoušků z Popradu se však o postřelení premiéra příliš bavit nechtěla. „Nedalo by se to zveřejnit. Poprad prostě Roberta Fica nevolil, není to náš oblíbenec. Nicméně, ať už je to jakkoliv, tak po lidech se prostě nestřílí,“ zkonstatovali fanoušci z Popradu a na zdraví Fica si přiťukli pivem. Všichni se shodli na tom, že jejich hokejisté potřebují podporu, takže si hokej touto zprávou nenechají pokazit a užijí si to.

Foto: Denisa Doležalová, Novinky

Skupina slovenských hokejových fanoušků, kteří do Ostravy dorazili z Popradu

Na Slováky večer čekal zápas s Polskem. V ostravské fanzóně jich znatelně ubylo, protože se přesunuli na utkání do haly. Ti, co zůstali, si hokej naplno užívali. První vlna radosti přišla vzápětí po zahájení zápasu, kdy se slovenskému týmu už ve druhé minutě podařilo dát Polsku první gól, zanedlouho překonali polského brankáře podruhé. Radost ve fanzóně byla mezi slovenskými fanoušky obrovská.

Robert Fico je po operaci

Evropa

Výběr článků

Načítám