Hlavní obsah

OČIMA MISTRA: Zaujal mě náš tlak do branky. Takhle padají góly všude na světě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dlouho to nevypadalo, ale zápas s Dánskem byla nakonec pořádná divočina. Mohli jsme vyhrát klidně větším rozdílem, ale inkasovali jsme dva smolné góly. Důležitý bylo, že kluci ustáli vyrovnání Dánů a nezbláznili se z toho. I díky tomu pak čtvrtý zápas na hokejovém mistrovství světa otočili a vyhráli 7:4.

Sestřih zápasu Česko - DánskoVideo: Česká televize

 
Článek

Zase nás trochu trápil pomalejší rozjezd, což po utkání přiznal i trenér Radim Rulík. Druhou třetinu jsme jasně ovládli, ale na jejím konci dostali trochu nešťastný gól. Za důležité považuji, že jsme se nesesypali z vyrovnání. Dál jsme hráli svojí hru a nakonec jsme byli odměněni. Navíc jsme rozhodli krásnými góly.

Zaujalo mě, jak důrazně jsme hráli před dánskou brankou. Díky clonám jsme dali snad tři nebo čtyři góly. Takhle dnes padají góly všude na světě. Ještě důležitější bylo, že tlak do branky vyvíjeli všichni, a ne jen jeden či dva hráči. To je velké pozitivum. Postupem zápasu jsme se zlepšovali taky v přesilovkách. Sice jsme žádnou nevyužili, ale šancí z nich bylo dost.

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se konal v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostila města Praha a Ostrava. Zlatou medaili získala česká reprezentace. Kompletní výsledky MS v hokeji 2024 najdete zde.

Strašně mě potěšilo, že se konečně prosadil Kubalda (Dominik Kubalík). Bylo na něm vidět, jak moc chce dát gól. A když se mu to povedlo, tak hned ožil a měl lehký nohy. Snad si to přenese do dalších zápasů.

Soutěž: Největší hokejový fanoušek

Pošli fandící fotku a vyhraj hodnotné ceny v soutěži na Novinky.cz

Naše pozice je po čtyřech zápasech povzbudivá. Měli jsme těžký začátek, ale bodovali jsme v každém utkání. Devět bodů dobrých. Teď nás čeká Rakousko a Británie, papírově slabší soupeři. I když viděli jsme včera Rakušáky, jak prohnali Kanadu. Ta úplně zkolabovala ve třetí třetině. Přesto je nikdy nemůžeme odepsat. Budou lepší a lepší, tohle už opakovat nebudou.

Stihl jsem se zajet podívat také do Ostravy. Samozřejmě fandím a doufám, že o zlato budou hrát naši. Ale Švédové teda vypadají hodně dobře. Procházejí turnajem hladce, tak uvidíme. Někdy to ale může klamat. Nakonec jde jen o jedno zlomový utkání, který se nemusí povést.

Tomáš Vlasák

S národním týmem byl u zlatého hattricku na světových šampionátech v letech 1999 až 2001. Za reprezentaci odehrál bývalý vynikající útočník 135 zápasů, v nichž vstřelil 43 gólů. Zahrál si i na Světovém poháru 2004, kde Češi došli až do semifinále. Je šampionem ruské Superligy s Omskem, v domácí extralize vybojoval mistrovský titul s Plzní. Vyzkoušel si nejvyšší soutěž ve Finsku, Švédsku, Rusku i Švýcarsku, v NHL má na svém kontě 10 utkání za Los Angeles. Devět let zastával pozici sportovního manažera v Plzni, od příští sezony bude stejnou funkci vykonávat v Mladé Boleslavi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se konal v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostila města Praha a Ostrava. Zlatou medaili získala česká reprezentace. Kompletní výsledky MS v hokeji 2024 najdete zde.