Hlavní obsah

Kundrátek si počkal přesně dva roky

Aktualizováno

Za reprezentaci se trefil na den přesně po dvou letech od gólu, kterým na MS v Tampere mírnil prohru se Švédy. Ve středu obránce Tomáš Kundrátek pomohl týmu v pravý čas oklepat se z dánského vyrovnání na 3:3. Po 93 vteřinách měli Češi náskok zpátky a už ho nepustili (nakonec vyhráli 7:4).

Neskutečný, tenhle gól si budu pamatovat, ví Tomáš Kundrátek. Kubalda tam skvěle stál, jako bych to dával do prázdné brankyVideo: Sport.cz

 
Článek

„Bylo strašně důležité, že se nám podařilo tak rychle zareagovat,“ pochvaloval si Kundrátek a za gól z dorážky své první střely děkoval dobře clonícímu Kubalíkovi. „Skvěle stál před gólmanem, který vůbec nebyl připravený na dorážku. Zdálo se mi, že mám před sebou půlku brány odkrytou,“ mínil 34letý zadák.

Kundrátek odmítal, že by národnímu týmu v první třetině chyběl pohyb. „Nemyslím si, že by nám nešly nohy. O přestávce nám k tomu něco řekl trenér Rulík,“ přiznával.

Reprezentace proti Dánům ustála několik těžkých zkoušek včetně soupeřova vedení 1:0 či srovnání na 3:3. „Byli jsme ale celý zápas v klidu. Nemůžeme být nervózní. Z čeho? Musíme bojovat, makáme. Všichni jsme tu skvělí hráči a jedeme jeden pro druhého,“ ubezpečoval Kundrátek.

„Nebylo to jednoduché utkání. Že jsme to takhle zvládli, přidá týmu na sebevědomí,“ těší přerovského rodáka, že Češi porazili Dány na velké akci za tři body po dlouhých 12 letech.

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se konal v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostila města Praha a Ostrava. Zlatou medaili získala česká reprezentace. Kompletní výsledky MS v hokeji 2024 najdete zde.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale se odehraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024. Chybět nebude ani český národní tým pod vedením nového trenéra Ivana Haška, v základní skupině F se Češi střetnou s Portugalskem, Tureckem a Gruzií.