Hlavní obsah

V souboji medailistů Němci deklasovali Lotyše. Nasypali jim rekordních osm gólů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Souboj stříbrných a bronzových medailistů z loňského světového šampionátu v ledním hokeji se překvapivě proměnil v jednoznačnou záležitost. Dosud neporažení Lotyši zcela nestačili na protivníka z Německa a prohráli vysoko 1:8. „Hráli jsme opravdu dobře. Bylo to skvělé týmové úsilí,“ vyjádřil se pro IIHF německý obránce Maksymilian Szuber.

Sestřih zápasu Německo - LotyšskoVideo: Česká televize

 
Článek

Šest z devíti gólů padlo ve druhé třetině, kterou Němci vyhráli jednoznačně 5:1. Obhájci světového stříbra do prostřední dvacetiminutovky vlétli skvěle. V čase 20.48 vstřelil jejich třetí gól Leonhard Pföderl, o dvě minuty skóroval Parker Tuomie a brankář Kristers Gudlevskis se poroučel na střídačku.

Místo něj šel chytat gólman Columbusu Elvis Merzlikins, kterého po minutě a půl prostřelil John Peterka. Povedenou německou pasáž poté góly dokreslili z přesilovky Marc Michaelis a už na 7:0 zvyšoval podruhé v zápase Peterka.

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se konal v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostila města Praha a Ostrava. Zlatou medaili získala česká reprezentace. Kompletní výsledky MS v hokeji 2024 najdete zde.

Až pak se dočkali i Lotyši, nulu Phillippu Grubauerovi umazal střelou od modré obránce Markuss Komuls v čase 39.03, pro něhož to byl první reprezentační gól v kariéře. „Výsledek pro nás není dobrý, utrpěli jsme vysokou porážku,“ povzdychl si obránce Lotyšské reprezentace Oskars Cibulskis.

Soutěž: Největší hokejový fanoušek

Pošli fandící fotku a vyhraj hodnotné ceny v soutěži na Novinky.cz

„Hráli jsme včera (Lotyši zvítězili 2:0 nad Kazachstánem), oni odpočívali a vypadalo to, že jsou trochu čerstvější. Není to omluva, ale trochu to vysvětluje to vysoké skóre. Máme před sebou další důležité zápasy, ve kterých znovu budeme tvrdě bojovat o vítězství,“ zdůraznil bývalý obránce Hradce Králové, Litvínova a Kladna Cibulskis.

Osm gólů dali Němci na mistrovství světa Lotyšům poprvé v historii, dosud bylo jejich maximu pět branek při výhře 5:3 v roce 2008, kdy šampionát hostil kanadský Halifax. „Měli jsme čerstvé nohy a taky trenéři odvedli v přípravě skvělou práci. Nebylo to ale tak jednoduché, jak by mohlo naznačovat skóre. Byl to těžký zápas a na střely to bylo poměrně vyrovnané (31:21). Možná jsme měli pár šťastných odrazů, ale i to se počítá. Není to vždy jen o skóre nebo pořadí. Je to i o tom, jak hrajeme. Dnes to fungovalo a doufám, že v tom budeme pokračovat,“ usmíval se Szuber.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se konal v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostila města Praha a Ostrava. Zlatou medaili získala česká reprezentace. Kompletní výsledky MS v hokeji 2024 najdete zde.