Hlavní obsah

Kubalík se konečně trefil. Pak na ledě smekal před parťákem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Loni byl nejlepším střelcem mistrovství světa, teď v Praze ale na první gól čekal až do čtvrtého mače. V něm Dominik Kubalík dostal báječnou přihrávku od Davida Tomáška před prázdnou branku a pak jen s nadšením slavil. „Bylo to na zlatém podnose,“ říkal Kubalík, jenž pak na ledě před Tomáškem symbolicky smekal klobouk. „Přišlo mi to automatické. Snažil jsem se ho potěšit.“

Úleva pro Dominika Kubalíka, konečně se trefil. Byl to spíš gól Davida Tomáška, já se na tom jenom podílelVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Byl to gól, na který jste čekal a který to celé protrhne?

Doufám, že jo. Vždycky to potěší. Říkám, že sedmdesát osmdesát procent je zásluha nahrávajícího, kdo akci vymyslí. Tentokrát to bylo jeho ze sta procent. Nemusel jsem překonávat už vůbec nikoho. Díky bohu. Takže stačilo trefit bránu, bylo to na zlatém podnose. Byl to Davidův gól.

O střelbu jste se snažil v zápase několikrát.

Ano, ale kolikrát to bylo i trošku bezhlavě. Ale tak to je. Člověk se to snaží zlomit, střílet ze všeho, že to někoho trefí, odrazí se. Jsem rád, že jsem to protrhl.

Sestřih zápasu Česko - DánskoVideo: Česká televize

Ale taky jste odváděl černou práci. Třeba u čtvrtého gólu jste clonil před brankou. I to je asi cesta, jak pomoci týmu, že?

Snažím se být v předbrankovém prostoru, protože tam góly taky padají. Třeba ten jejich. Hráč je před bránou, puk ho trefí do zadku a je z toho gól. Snažím se být v tom prostoru. V minulých zápasech jsme tam moc nechodili, ale tentokrát ano a ukázali jsme, že když tam jsme, góly můžou padnout.

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se konal v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostila města Praha a Ostrava. Zlatou medaili získala česká reprezentace. Kompletní výsledky MS v hokeji 2024 najdete zde.

Je to největší klad zápasu?

Myslím, že jo. Když tam stojíme a gólman nevidí, každá střela je nebezpečná. Stejné to je na druhou stranu. Pokud hráče dokážeme odklidit a náš gólman vidí, má to. Ale v zápase taky byly fáze, kdy jsme trošičku polevili. Jsem však hrozně rád, že jsme to zvládli a dokázali se rychle vrátit. Vítězství jsme si zasloužili.

Sám jste se dost snažil ukončit střelecké čekání, že?

Ano, člověk se snaží, což je hrozně těžké. Máte to v hlavě. Snažil jsem se na to nemyslet, protože pak je to ještě horší. Ale chtěl jsem se nabízet do šancí, být kolem brány, a jestli bylo vidět, že si za tím jdu, je to jen dobře.

Spadl tlak z čekání na gól z celé lajny?

Dokud se vyhrává, je to lehčí. Ale samozřejmě jsme trošku cítili, že by bylo fajn se něčím odrazit, a věřím, že dneska to přišlo. Měli jsme dobrá střídání, dobré šance. Každým zápasem, každou třetinou si na sebe zvykáme víc a začíná se to odrážet i na celé hře.

Bude potřeba dál pilovat přesilovku?

Samozřejmě, je to důležitá věc. Červusova lajna ji hraje perfektně, tam chybí jenom gól. A u nás, když to zjednodušíme a budeme střílet, bude to dobré.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se konal v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostila města Praha a Ostrava. Zlatou medaili získala česká reprezentace. Kompletní výsledky MS v hokeji 2024 najdete zde.