Hlavní obsah

Priske už konvertoval, ne? smál se Rutta po výhře nad Dány

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdo ví, jak by se zápas s Dány vyvíjel, kdyby obránce Jan Rutta pouhých osm vteřin před koncem první třetiny nevyrovnal na 1:1. České hokejisty jeho zásah uklidnil, a přestože ve třetím dějství přišlo další hlušší období a dánské srovnání na 3:3, nakonec Rulíkovi svěřenci k důležité tříbodové výhře dokráčeli (7:4).

Sestřih zápasu Česko - DánskoVideo: Česká televize

 
Článek
Fotogalerie

Souhlasíte, že vaše úspěšné nahození od modré pomohlo mužstvo nastartovat?

Určitě. Gól do šatny většinou pomůže a bylo dobré, že jsme do ní šli za vyrovnaného stavu. Zase jsme ale měli špatný začátek, takhle už to bylo proti Norsku.

Čím si to vysvětlujete?

Nešly nám nohy. Nevím, jak to říct líp. Neměli jsme dobrý pohyb a nedávali jsme si dobře puky. Až na pár střídání tam toho moc nebylo. Možná trochu režírovali hru Dánové. Za mě je super, že jsme se nesložili a obraz hry pak otočili. To je to pozitivní, co si z toho můžeme vzít. Musím kvitovat sílu mužstva, vrátili jsme se do toho i podruhé ve třetí třetině po gólu na 3:3.

Sestřih zápasu Česko - DánskoVideo: Česká televize

Průběh zápasu byl ale hodně divoký…

Naštěstí už jsme na jeho konci měli trochu polštář, takže asi jenom trenéři z toho byli trochu vyřízení. Měli bychom si to ale umět pohlídat, chtěli bychom to hrát trochu víc bez nervů. Nejdůležitější ale je, že jsme to zvládli.

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se konal v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostila města Praha a Ostrava. Zlatou medaili získala česká reprezentace. Kompletní výsledky MS v hokeji 2024 najdete zde.

Je to poučení do dalších zápasů?

Jestli jsme se nepoučili s Norskem, tak nevím. Určitě se toho musíme vyvarovat, protože ne vždycky tyhle obraty musí vyjít. A je třeba mít i lepší začátky.

Nenecháte se občas strhnout atmosférou na stadionu?

Fanoušci jsou úžasní, pomáhají nám. Atmosféra je pecka. Splněný sen, který jsem vlastně ani neměl (směje se). Pro řadu z nás je taková atmosféra něčím novým. Je super, že se ve skupině s tím můžeme naučit hrát.

Český tým obral Dánsko o tři body na velké akci po dvanácti letech. Divočinu na závěr si diváci velmi užili, těší Radima RulíkaVideo: Sport.cz

Na zápas s Dány dorazili i fotbalisté Sparty, jíž jste velkým fanouškem…

Nádhera. V úterý vyhráli s Baníkem, tak to je ono.

Jen dánského kouče Letenských Briana Priskeho jste asi výhrou nad jeho krajany nepotěšili, ne?

On už trochu konvertoval, ne? (zase se rozesměje).

Po čtyřech odehraných zápasech máte devět bodů. Jak úvod turnaje hodnotíte?

Za mě je super, jak makáme. Tým má vnitřní sílu, gólmani chytají výborně. Věřím, že góly proti Dánsku nám přinesou klid na hokejky a budeme v koncovce lepší. Máme před sebou práci, aby naše hra byla zápas od zápasu lepší.