Živé pasti 2024

NEMYSLÍŠ, ZAPLATÍŠ Namol opilý řidič zrušil luxusní mercedes

Namol opilý řidič zrušil luxusní mercedes

foto: Policie ČR

15. 05. 2024 - 23:28

Přerov – Tuhle nehodu si zřejmě ani nebude pamatovat. Čtyřiačtyřicetiletý řidič luxusního mercedesu v noci na pondělí havaroval nedaleko Bochoře na Přerovsku, když v lehké otevřené zatáčce zřejmě ve vysoké rychlosti nezvládl řízení. Policisté sice suše konstatovali, že jízdu nepřizpůsobil svým schopnostem, vzhledem k množství alkoholu, které mu poté naměřili v krvi, je ale otázka, zda ještě vůbec nějaké schopnosti měl. Při pohledu na zdemolované auto je jasné, že měl opilec obrovské štěstí, že nehodu vůbec přežil.

 

 

V blízkosti pravotočivé zatáčky nezvládl řízení a sjel vpravo mimo komunikaci. Při vyjetí nejprve narazil přední částí vozidla do dvou směrových sloupků, dál pokračoval v jízdě, najel na ocelová svodidla a poté narazil do dvou dopravních značek. Auto vylétlo do vzduchu a při dopadu najelo na zatravňovací dlažbu vedle komunikace, sjelo do pole, kde se několikrát přetočilo přes střechu,“ uvedla krajská policejní mluvčí Miluše Zajícová. Policie zjišťuje, zda řidič, v době kdy boural, zároveň nespal.

Hlídka, která dojela na místo, řidiče z vozu vyprostila a poskytla mu první pomoc. Opakované dechové zkoušky prokázaly hodnoty přes 3,2 promile alkoholu v krvi. Zmatený šofér tvrdil, že si dal před jízdou čtyři pivka, podle odborníků však naměřená hodnota svědčí o tom, že k nim zapomněl připočítat zhruba dva litry vína nebo flašku silné kořalky.

Na vozidle vznikla podle Zajícové předběžná škoda 2 060 000 Kč. Výtečníkovi, kterého odvezli záchranáři na vyšetření do nemocnice, nyní za porušení zákona hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

 

 

Další články