Slovenský premiér Fico byl postřelen během veřejného vystoupení

Slovenský premiér Robert Fico byl postřelen během veřejného vystoupení ve městě Handlová. Incident se stal před kulturním domem během vládního zasedání. Útočník byl zadržen na místě, zatímco premiér byl rychle převezen do nemocnice v Banské Bystrici. Celý případ vyvolává otázky o politické stabilitě na Slovensku.

Fico

Útok na premiéra v Handlové

Slovenský premiér Robert Fico byl v úterý postřelen během návštěvy ve městě Handlová. Incident se odehrál před kulturním domem, kde se konalo zasedání vlády. Podle zpráv Denníku N, premiér vyšel mezi lidi, aby promluvil o aktuálních vládních tématech, když došlo k několika výstřelům. „Fico padl k zemi ihned po výstřelech a bylo jasné, že je vážně zraněn,“ sdělil jeden ze svědků přítomných na místě. Podezřelý byl zadržen policií bezprostředně po incidentu.

Fico
Místo incidentu. Zdroj síť X

Premiér Fico rychle převezen do nemocnice

Členové ochranky okamžitě reagovali na situaci, zvedli premiéra Fica ze země a přepravili ho do vozidla. „Můžeme potvrdit, že na premiéra byl spáchaný atentát,“ prohlásil mluvčí slovenského ministra vnitra, Matej Neumann. Premier byl následně transportován do nemocnice v Banské Bystrici, kde mu byla poskytnuta potřebná lékařská pomoc. Podrobnosti o jeho zdravotním stavu zatím nebyly oficiálně zveřejněny.

MOHLO BY SE VÁM HODIT

Peter Pellegrini vyhrává slovenské prezidentské volby