Americká komora a BusinessEurope pořádaly výroční summit transatlantických obchodních prací

BusinessEurope

Americká obchodní komora a BusinessEurope uspořádaly svůj Summit Transatlantic Business Works Summit v historickém ústředí komory ve Washingtonu, DC Summit s názvem „Driving Competitiveness in a Changing World“ svolal vedoucí představitele a tvůrce politik z USA a Evropy za upřímný dialog o rozšíření obchodního vztahu mezi USA a Evropou v hodnotě 8,7 bilionu dolarů, s rozhovory zaměřenými na klíčové otázky včetně průmyslové politiky, digitální transformace, obchodu a investic a energetiky a udržitelnosti. Mezi hlavní řečníky patřili ministryně obchodu USA Gina Raimondo, hlavní zástupce amerického poradce pro národní bezpečnost Jonathan Finer, bývalý předseda italské vlády Enrico Letta, zástupce vedoucího mise na britském velvyslanectví James Roscoe MVO, prezidentka a generální ředitelka komory USA Suzanne Clark a generální ředitelka a mimo jiné generální ředitel BusinessEurope Markus J. Beyrer.

Člen americké komory Clark zdůraznil důležitost jednoty a prohlásil: “Nacházíme se v klíčovém okamžiku, kdy geopolitické a ekonomické nejistoty ohrožují podniky na obou stranách Atlantiku. Jako nejdůležitější partnerství a geoekonomická základna na světě jsou USA a Evropa musí spolupracovat – nikoli bojovat – tváří v tvář globálním výzvám, kterým čelíme. Musíme bojovat za konkurenceschopnost, přijmout inovace, zamknout se a vést společně.“

Washington DC

Markus J. Beyrer, generální ředitel a CEO BusinessEurope, dodal: “Ve světě rychlých změn a nejistoty musíme mít jasno v ekonomickém a geopolitickém významu transatlantického vztahu. Musíme také zdůraznit tvůrcům politik, že v Aby udržely a posílily toto zásadní partnerství, musí řešit problémy, jako jsou náklady na podnikání přes Atlantik, narušení trhu a nadměrná kapacita a lepší koordinace v oblasti ekonomické bezpečnosti.”

Akce byla zakončena speciálním představením organizovaným s francouzskou vládou, oslavujícím olympijské hry v Paříži 2024 jako symbol globální jednoty a dokonalosti.

Zdroj zprávy: BUSINESSEUROPE
BusinessEurope