Z toho, co našel na skládce, se muži málem zastavilo srdce. Ihned přivolal místní policii

Fotografie: Depositphotos

Je to malý zázrak, že tyto opuštěné psí sourozence někdo vůbec objevil. Jejich majitel je totiž vyhodil v kartonové krabici přímo na skládku odpadků.

Jeden z obyvatel Saskatchewanu v Kanadě během své obvyklé procházky spatřil něco zcela neobvyklého. Na místní skládce se nacházela podivně vypadající krabice, ještě podivnější na ní byla skutečnost, že při přiblížení bylo možné rozpoznat, že krabice má oči. A to hned několik párů.

Přežili díky tomu, že se k sobě tulili

Na počátku dubna byla na místní skládce objevena krabice s neobvyklým obsahem. Nacházelo se v ní sedm štěněcích sourozenců, kteří byli schouleni v tomto kartonovém úkrytu. Podle webu TheDodo všichni přežili jen díky tomu, že se k sobě pevně tiskli a tím si zajistili teplotní komfort. Muž, který krabici objevil, tento nález rychle sdílel na komunitní facebookové stránce, čímž vyvolal okamžitou reakci.

Na místo byla povolána místní policie, která štěňata bezpečně převezla do záchranné stanice Pretty in Pink Animal Rescue. Pod dohledem zkušených záchranářů prošla štěňata zdravotním vyšetřením a byla umístěna do dočasných domovů. V posledních týdnech se pod záštitou záchranářů zotavují, získávají síly a jsou podrobena individuální péči.

kočka v krabici

Skladnice tento pohled už nevymaže z hlavy. Kvůli tomu, co našla v balíku, musela odvážně reagovat

Zvířata jsou přemnožena, záchranářům docházejí síly

I přesto, že je příběh šokující, není ojedinělý. Majitelé záchranné stanice doufají, že tento příběh upozorní na krizi přemnožení domácích zvířat v Saskatchewanu a motivuje komunitu k aktivní podpoře místních záchranářů. Zároveň apelují, aby lidé neváhali a obrátili se na odborníky, pokud narazí na zvíře v nouzi.

V jejich práci jim pomohou nejen všímaví občané a finanční hotovost, ale také darování potřebných zásob. I takový čin může zachránit životy. Nejedná se o jediný případ opuštěných psů, o kterém jsme čtenáře deníku SvětKreativity informovali. V nedávném článku jsme psali o štěněti, které bylo nalezeno v pytli na odpadky pohozeném mezi ostatním smetím.

Veškerý volný čas trávila s prsty na klávesnici. Psaní článků se časem stalo jejím největším koníčkem. Neustále ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*