Fica zachraňovaly dva týmy lékařů pět hodin

politika

Spolu s Robertem Kaliňákem se dnes ráno před veřejnost postavila ředitelka Rooseveltovy nemocnice v Banské Bystrici Miriam Lapuníková a informovala o zdravotním stavu premiéra Roberta Fica.

Fica zachraňovaly dva týmy lékařů pět hodin
Robert Kaliňák (SMER-SD)
16. května 2024 - 11:02

Robert Fico se v současnosti nachází na jednotce intenzivní péče a jeho stav je vážný.

„Proto bude zajištěn na jednotce intenzivní péče," uvedla Lapuníková s tím, že Robert Fico utrpěl mnohočetná střelná poranění, jejichž následky budou směřovat k jeho regeneraci.

Zároveň šéfka nemocnice informovala o celé záchraně premiéra Roberta Fica.

„Pan premiér byl v odpoledních hodinách převezen leteckou záchrannou službou na urgentní příjem Rooseveltovy nemocnice, kde byl ošetřen, bylo mu provedeno CT vyšetření a následně byl transportován na operační sál, kde proběhl pětihodinový operační výkon, na kterém participovaly dva operační týmy – chirurgický a traumatologický ,“ sdělila ředitelka Rooseveltovy nemocnice s tím, že iv současnosti se o premiéra stará celý tým lékařů.

Lapuníková také požádala média a veřejnost, aby respektovaly soukromí premiéra Roberta Fica, informuje server aktuality.sk.



Slovenský ministr obrany Robert Kaliňák (SMER-SD) avizoval, že bude o stavu Fica informovat i během dne, ale aktuálně cestuje do Bratislavy na zasedání bezpečnostní rady vlády.

„V průběhu noci se podařilo lékařům stabilizovat stav pacienta a v tuto chvíli probíhají další úkony, které mají směřovat ke zlepšování jeho stavu. Ta situace je opravdu vážná,“ řekl ministr obrany Robert Kaliňák o stavu Roberta Fica po včerejším atentátu.

Psali jsme:

„Chtěl jsem především poděkovat celému týmu lékařů, sester, ošetřovatelů a zdravotníků, kteří celý večer, celou noc bojovali o život předsedy vlády a ten stav se jim podařil v tuto chvíli stabilizovat," dodal Kaliňák.

(jk, prvnizpravy.cz, repro: cnn prima)


Anketa

Kdo podle vašeho názoru rozděluje společnost a šíři nenávist?