Celebrity

16. května 2024 11:00

Eliška Reiglová

Kouzelník David Copperfield byl obviněn ze sexuálního napadení. Ozvalo se šestnáct žen

Světoznámý kouzelník a iluzionista David Copperfield (67) čelí závažným obviněním. Celkem 16 žen tvrdí, že je sexuálně napadl, polovina z nich přitom nebyla tou dobou plnoletá. Nejméně tři z nich pak měl před aktem omámit drogami.

Podle žen k sexuálním útokům ze strany Davida Copperfielda docházelo od konce 80. let do roku 2004. Tři z žen, které tvrdí, že jim byly bez jejich vědomí podány omamné látky, shodně říkají, že ve stavu, v jakém se nacházely, nebyly schopné odsouhlasit jakoukoliv formu sexuálních aktivit. Kouzelník obvinění popřel.

„David Copperfield se nikdy k nikomu nechoval nekorektně, obzvláště ne k nezletilým. K mužům i ženám vždy přistupoval s respektem a byl v minulosti rovněž podporovatelem hnutí Me Too, během něhož povzbuzoval oběti, aby se nebály mluvit. V minulosti proti němu byla vznesena už řada falešných obvinění,“ řekli jeho právníci, jak je cituje deník The Sun.

Během vyšetřování údajného obtěžování ženy vypověděly, že Copperfielda poznaly během výkonu jeho práce, tedy jako iluzionistu a baviče. Některé z nich se rozhodly o svou zkušenost podělit poté, co viděly, s jakými úspěchy se setkaly oběti hovořící v rámci hnutí Me Too. Díky němu se i slavní a vlivní muži museli ze svých činů zpovídat.

Jedna z Copperfieldových obětí, Brittney Lewis, tvrdí, že jím byla napadena v roce 1988 a samotnému sexuálnímu napadení předcházelo to, že jí bez jejího vědomí podal omamné látky. Kvůli těm se nemohla bránit, ale zároveň ani souhlasit. Tou dobou začínala jako modelka a bylo jí pouhých 17 let. Jiné, patnáctileté dívce, měl pak kouzelník osahávat poprsí.

Nechoď parkem sama, říká se. S partnerem je ale šance znásilnění vyšší, varuje Lucie Hrdá:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 1. 6. 2024

Dnes se můžete cítit trochu pod psa kvůli fyzickému a emocionálnímu stresu v posledních dnech. Pokud můžete, uklidněte se. Tento den není vhodný k tomu, abyste byli příliš zaneprázdněni nebo se pouštěli do nových projektů. Berani, špatná komunikace by mohla způsobit jedno nebo dvě rozčilení, a tak se snažte zachovat chladnou hlavu. Nedělejte z komára velblouda. Nepřijde nic, co by se nedalo zvládnout.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.