Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Peclová
16. května 2024 12:15
Čas čtení 0:29

Slovenská média o atentátu na Fica: Útočník je na svůj čin hrdý. Hrozí mu doživotí

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Slovenská média o atentátu na Fica: Útočník je na svůj čin hrdý. Hrozí mu doživotí
Zdroj: TASR/AP

Slovenská policie obvinila muže podezřelého z atentátu na slovenského premiéra Roberta Fica z pokusu o úkladnou vraždu. Jednasedmdesátiletému muži hrozí až doživotní vězení. Dle televize Markíza je útočník na svůj čin hrdý.

Policie ve čtvrtek dopoledne obvinila muže z úkladné vraždy ve stadiu pokusu. Motivem byl podle ní nesouhlas s politikou současné vlády a změnami, které učinila nebo chystá.

15. května 2024 18:05 Čas čtení 0:44 Zveřejnili video pokusu o atentát na Roberta Fica. Útočník vystřelil pětkrát Zveřejnili video pokusu o atentát na Roberta Fica. Útočník vystřelil pětkrát

Podezřelý je nyní zadržován v cele Národní kriminální agentury v Nitře. V případě odsouzení mu hrozí trest vězení 25 let až doživotí.

Juraj C. dle Markízy s odkazem na nejmenované zdroje před policisty uvedl, že útok chystal několik dní a plánoval premiérovi ublížit, ne ho zabít. Použitou zbraň legálně držel více než 30 let. Podle Markízy na svůj čin vyjádřil hrdost.

Podle nejnovějších informací slovenského listu Pravda čeká Fica další operace, mělo by jít o kyčelní kloub. Podle média se lékařskému týmu podařilo zastavit krvácení do břicha, problémy ale mohou způsobit léky na ředění krve, které premiér užívá.

Domů
Sdílet
Diskuse