OpenAI se tento týden pokusilo ovládnout mediální prostor představením nové verze svého systému umělé inteligence. Svolat tiskovou konferenci na pondělí před zahájením vývojářské konference Google I/O byl šikovný tah. OpenAI získalo 24 hodin na výsluní díky rychlejší a „inteligentnější“ verzi ChatGPT, kterou navíc nabídla i neplatícím uživatelům.

O den později už OpenAI zmizelo pod lavinou oznámení Googlu. Ten vyrazil proti GPT-4o od OpenAI s celou armádou novinek, jejichž společným jmenovatelem je Google Gemini, které pohání novou generaci mobilního asistenta, novou verzi internetového vyhledávání i bezpečnostní funkce Androidu. Tento operační systém měl ale na vývojářské konferenci Googlu překvapivě málo prostoru. A nedostal ho ani na setkání novinářů se šéfem Googlu a holdingu Alphabet Sundarem Pichaiem.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se

Baví vás moderní technologie? To byste si neměli nechat ujít newsletter Týden s technologiemi, díky kterému dostanete do téměř pravidelného pátečního e-mailu to nejzajímavější dění a produktové novinky za celý týden.