Záběry z bitvy o Vovčansk, ukrajinské síly narušují plány Ruska získat oporu ve městě

Přidat na Seznam.cz

Ukrajinské obranné síly narušily plány Ruska vrazit klín do zastavěné oblasti města Vovčansk v Charkovské oblasti a získat tam oporu, informoval generální štáb ozbrojených sil Ukrajiny, uvádí deník Ukrajinska Pravda.

„Od zahájení útočných akcí nepřítele 10. května 2024 na Charkovské frontě donutily Obranné síly Ukrajiny Rusy výrazně snížit intenzitu svých akcí. Plány nepřítele vrazit klín co nejhlouběji do zastavěné oblasti Vovčanska a získat tam opěrný bod byly narušeny,“ uvádí se ve zprávě ozbrojených sil.

Dále se uvádí, že od začátku dne ukrajinské jednotky pokračovaly v provádění bojových akcí v zastavěné oblasti Vovčanska, v severní části města a držely nepřítele pod palebnou kontrolou. Bojové akce pokračují a situace je pod kontrolou. Od začátku dne se odehrálo celkem 58 vojenských střetů.

Útočníkům se podařilo obsadit několik osad podél frontové linie. Nepřestávají se však snažit dobýt město Vovčansk, píše deník RBC-Ukraine. Podle posledních údajů generálního štábu, přešli ukrajinští obránci do protiútoku.

Zdroj: Ukrajinska Pravda, RBC-Ukraine