SOCDEM mluví jako TOP09

paroubek ilustrace 24.jpeg
16.5.2024 16:36
Jak hluboko mravně poklesla současná Šmardova tzv. SOCDEM z Lidového domu, je hanebné. Naposledy to v plné nahotě předvedl zástupce této strany a jinak také čelný kandidát této strany do voleb do Evropského parlamentu L. Rouček.

Libor Rouček vyčetl v televizní debatě kandidátovi za STAČILO!, který opakovaně mluvil o potřebě mírového řešení války na Ukrajině, že by "měl společně se svými „komunistickými kolegy“ odjet do Moskvy, postavit si stánek na Rudém námětí a demonstrovat tam za mír". Je to neuvěřitelně nechutný politický i osobní útok, který, pokud bych ho zažil od představitelů stran vládní koalice, tak bych se vcelku nedivil. Ale takovýto slovník a argumentace reprezentanta SOCDEM z Lidového domu se vlastně vůbec neliší (a nejen v této věci) od stran vládní koalice. Rouček prakticky přehlíží imperialistický charakter konfliktu, který je de facto zástupnou válkou mezi Ruskem a státy NATO, za něž bojuje ukrajinská armáda. Pokud Rouček jako pseudosocialista je na straně války, je to nechutné a vlastně nehumánní.

Rouček žije jako správný socialista de luxe ze svého důchodu bývalého evropského poslance spokojený život především na svých majetcích v Austrálii a úplně se odtrhl, tak, jako ostatně celá SOCDEM Lidového domu, od života obyčejných českých lidí. To, že ve válce na jihu a východě Ukrajiny zbytečně umírají lidé, je panu Roučkovi úplně šumafuk. A že ani obří americká „pomoc“, spočívající především v zafinancování amerických zbrojařských firem k dodávkám zbraní a zbraňových systémů na Ukrajinu nezabírá, by mu mělo v hlavě rozsvítit kontrolní světélko, které by mu umožnilo se dívat na celý problém reálně a realisticky. Jeho pozice je vlastně úplně stejná jako pozice generálů NATO, vedení EU a naší pravicové vlády. Pozice současné SOCDEM Lidového domu v podání Roučků, Dienstbierů a Šmardů je protiruská, protičínská, proválečná a také antibabišovská. Takže perspektivně „soudruzi“ z Lidového domu tendují ke spolupráci se současným blokem pravicových stran. Tedy hlas ve volbách pro ně je vlastně hlasem pro Pětikoalici.

Jiří Paroubek

 

 

 

jiri-paroubek
Předseda vlády ČR v letech 2005-2006. V období 2004-2005 ministrem pro místní rozvoj. Po oba roky kdy byl premiérem dosahoval stát hospodářský růst (HDP) cca 7 % a schodek státního rozpočtu byl plně pod kontrolou, zejména vytvářením vysokých rozpočtových rezerv. Předseda ČSSD v letech 2005-2010, kdy tato strana dosáhla nejlepších volebních výsledků ve své historii a stala se nejsilnější českou politickou stranou. V letech 2006-2013 členem Poslanecké sněmovny. V letech 1990-2005 členem pražského zastupitelstva. v období 1998-2004 náměstkem primátora pro finance. Předseda Společnosti W. Brandta a B. Kreiskeho od roku 1993 až dosud. Vydavatel časopisu Trend v letech 1993-2010. Předseda redakční rady serveru Vaše věc od roku 2010 dosud. Předseda strany LEV 21 - národních socialistů v letech 2011-2014. V roce 2024 byl zvolen předsedou strany Česká suverenita - sociální demokracie.

Komentáře

Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.