Nekonečné čekání v nemocnici. Jiří Krampol promluvil o tom, co s ním bude

Jiří Krampol
Jiří Krampol
Foto: Nextfoto
Alena Šindelářová | redaktorka
[email protected]
Publikováno: 16. 5. 2024

Legenda českého filmu Jiří Krampol leží už dva měsíce v nemocnici poté, co se léčil se zápalem plic. Redakce ŽivotvČesku.cz herce kontaktovala s dotazem, jak se mu daří. Po zdravotní stránce se Krampolovi vede dobře, jen aktuálně čeká, až se uvolní místo v domě s pečovatelskou službou, kam se chystá přesunout z nemocnice. "Nevím, kdy to bude, doktoři mě nechtějí pustit domů, abych se za pár dnů zas nevracel, tak tu radši ležím. Všichni jsou tu skvělí," pochvaloval si personál Nemocnice Na Františku.

Jiřího Krampola provází zdravotní peripetie už od konce loňského roku. Kvůli problému s kolenem byl hospitalizován už začátkem prosince. Na bolesti kolenního kloubu, které se začaly ozývat, se později navázaly i problémy s dýchacím ústrojím - konkrétně se český Belmondo léčil se zápalem plic.

Když se legendární herec a dabér dostal konečně domů, koncem března byl znovu převezen do zdravotnického zařízení. Tentokrát byl ale jeho stav vážnější. "Vzal jsem si prášek na spaní," řekl pro ŽivotvČesku.cz se značně vyčerpaným hlasem Krampol poté, co byl po kolapsu v jeho bytě umístěn na JIP. "Tři měsíce jsem byl po nemocnicích, tak mě to vyčerpalo," vysvětlil oblíbený herec.

Nyní se Jiří Krampol stále zotavuje ze zápalu plic a aktuálně čeká na to, až se uvolní místo v domě s pečovatelskou službou. "Zápal plic už je dávno vyléčený, jen čekám na ten dům s pečovatelskou službou, mám podanou žádost už dlouho a nevím, kdy se uvolní místo. Už se ale těším na soukromí," prozradil umělec, jenž si personál v Nemocnici Na Františku nemůže vynachválit.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.