Společnost Jipocar power představila další záměr výstavby větrných elektráren

Společnost Jipocar power chystá další lokalitu pro výstavbu větrných elektráren. Vedle Stonařova na Jihlavsku se chystá stavět pět větrných elektráren u Strmilova na Jindřichohradecku. Místním občanům už záměr představila na veřejném projednávání.

„Občané měli spoustu dotazů, které jim firma Jipocar Power zodpověděla. Projednávání se neslo v konstruktivním duchu,“ zmínil starosta Strmilova Martin Novák.

Strmilov se rozkládá se po obou stranách historické česko-moravské zemské hranice; na katastrálním území městské části Česká Olešná se nachází nejzápadnější bod Moravy. Žije zde přibližně patnáct set obyvatel.

„Vysvělujeme a jednáme,“ řekl jednatel firmy Jipocar power Kamil Vondráček.

Strmilov nijak nespěchá s rozhodnutím o tom, jak se postaví k nabídce jihlavské firmy Jipocar power na výstavbu větrných elektráren. „Rozhodnutí nebude do prázdnin, spíše až na podzim,“ dodal starosta Novák.

Na Jihlavsku připravuje firma Jipocar power výstavbu větrného parku Vysočina u obce Stonařov (více zde). S výstavbou nesouhlasí obec Horní Cerekev (více zde), Kraj Vysočina už zadal studii o vlivu na životní prostředí EIA (více zde).

Odpovědět

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Grafickou podobu zajistil WebRex s.r.o.
 
Výroba www stránek a eshopů