MediaTek představil svůj nový čip určený pro střední třídu

MediaTek
Ilustrační snímek / Autor fotografie: ArtificialOG / Zdroj fotografie: Pixabay

MediaTek představil novou verzi k jeho čipu Dimensity 8200 z roku 2022. Nová varianta Dimensity 8250 si zachovává mnoho základních funkcí, ale zároveň nabízí mírná vylepšení, která potěší nejenom samotného uživatele.

Nový procesor je vyrobený 4nm technologickým procesem společností TSMC. Je to slušný osmijádrový čip se čtyřmi výkonnými jádry Arm Cortex-A78, dalšími třemi jádry o taktu 3,0 GHz a jedním hlavním jádrem o taktu 3,1 GHz. V rámci efektivity při zpracování různých úloh na pozadí má čip čtyři energeticky úsporná jádra Cortex-A55 pracující na 2,0GHz frekvenci. O grafiku se u Dimensity 8250 stará Mali-G610 MC 6, které se jeví jako schopné řešení pro hraní her a pracování v náročných aplikacích.

Procesor dále potěší svého uživatele tím, že podporuje displeje s vysokou obnovovací frekvencí. A tak telefon s tímto čipem může podporovat například rozlišení FHD+ s obnovovací frekvencí 180 Hz nebo rozlišení QHD+ s obnovovací frekvencí 120 Hz, což zajistí ten nejlepší vizuální zážitek. V rámci paměti čipset podporuje čtyřkanálovou LPDDR5 RAM s rychlostí až 6400 Mb/s. V kombinaci s úložištěm UFS 3.1 se navíc tato kombinace promítne do rychlejšího načítání aplikací a celkové odezvy systému.

MediaTek se při tvoření tohoto čipu nenudil

Integrovaný obrazový procesor zas nabízí působiví možnosti v oblasti vysokého rozlišení fotoaparátů. Podporuje buď jeden 320Mpx senzor nebo tři menší senzory s velikostí 32Mpx. A jako bonus disponuje bezztrátovým 2x zoomem, který zajistí ostré fotografie také z větší blízkosti.

Nadšence do videa zase potěší možnost nahrávání videa v rozlišení 4K při 60 snímcích za sekundu. Dimensity 8250 je pochopitelně vybavený 5G modemem s tím, že je schopný stahovat rychlostí až 4,7 Gbps. Dále čip podporuje třípásmovou WiFi 6E a Bluetooth 5.3.

Prvním smartphonem s novým čipem bude Oppo Reno12, které se svého dočká již 23. května. Je důležité poznamenat, že verze Pro dostane čipset Dimensity 9200+ Star Speed Edition.

Autor: Adam Vilkus

Zdroj: gizchina.com, phonearena.com

Průměrné hodnocení 5 / 5. Počet hodnocení: 1

Zatím nehodnoceno.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *