Zemřel český zpěvák, jehož kapela se stala symbolem moderní hudební scény. Fanoušci truchlí

Fotografie: Honza Groh (Jagro) / Creative Commons / Attribution-Share Alike 3.0

Česká rocková kapela, jež byla založena v roce 1976 v Praze, se musí vyrovnat s velkou ztrátou. Přišla o svého zpěváka, který byl nalezen nedaleko železniční trati.

Rocková kapela Abraxas se proslavila hity, jako jsou „Nekonečný boogie“, „Tak pojď“ nebo „Přítel“. Kapela je známá svým specifickým hudebním stylem, který kombinuje prvky rocku, hard rocku a později i progresivního rocku. Abraxas se proslavil hlavně svými energickými koncerty a schopností propojit hudbu s teatrálními a vizuálními prvky.

Ke kapele se přidal krátce po jejím vzniku

Známým členem této kapely byl její zpěvák, Miroslav Imrich. Ten se součástí kapely Abraxas stal v roce 1977, krátce po jejím samotném vzniku. Ve své hudební kariéře si získal uznání díky svému výraznému vokálu a schopnosti propojit hudbu s osobitým interpretačním stylem. Podle webu Novinky byl v posledních dnech hospitalizován v jedné z pražských nemocnic.

Bohužel podle posledních dostupných údajů zpěvák nemocnici opustil. Po jeho nečekaném odchodu z nemocnice vyhlásili policisté pátrání, do kterého byly zapojeny desítky policistů a také vrtulník s termovizní technologií. Podle webu CNN bylo jeho tělo nalezeno bez známek života nedaleko železniční tratě blízko rybníka Velká Vodice.

Zemřel významný herec, jehož vzestupy a pády už nikdo nenapodobí

Velká rána pro hudební scénu

Během svého působení v hudebním průmyslu Miroslav Imrich přispěl k několika hudebním projektům a byl součástí mnoha nahrávek. Jeho hlas a charisma na pódiu ho učinily oblíbeným mezi fanoušky a respektovaným mezi hudebníky. Kromě své práce s kapelou Abraxas, která je jednou z ikon českého rocku, působil také ve skupině Tango, kde jeho talent dále vynikal.

Podle dostupných informací ale zpěvák trpěl zákeřnou nemocí, díky které přišel o hlas. Vše nasvědčuje tomu, že si život vzal dobrovolně, z nemocnice odešel v pozdních večerních hodinách a nechal za sebou dopis na rozloučenou. Jedná se tak o další velkou ztrátu pro českou hudební scénu. O nešťastném osudu dvou dalších zpěváků, jejichž smrt zasáhla nejen Českou, ale i Slovenskou republiku, jsme čtenáře deníku SvětKreativity informovali nedávno.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*