Počasí dnes19 °C, zítra18 °C
Neděle 2. června 2024  |  Svátek má Jarmil
Bez reklam

Územní studie Jihlava Buková se uchází o titul Urbanistický projekt roku 2024, lidé mohou hlasovat

Územní studie Jihlava Buková, kterou vypracoval tým domácích architektů, se zapojila do prestižní celorepublikové soutěže Stavba roku. Bojuje o titul v kategorii Urbanistický projekt roku 2024.

Studie se věnuje významné rozvojové lokalitě v místní části Horní Kosov na severozápadním okraji města Jihlavy. „Tato oblast je určena pro budoucí bydlení v bytových i rodinných domech, s cílem vytvořit ucelenou městskou čtvrť, která respektuje krajinu a zároveň poskytuje moderní životní prostředí pro své obyvatele,“ řekla Aneta Hrdličková z magistrátu.

Studie reaguje na problémy, které v lokalitě jsou. Navrhuje jasnou a efektivní strukturu. „Jedním z hlavních problémů, kterým se studie zabývá, je nekoordinovaná a nedostatečná výstavba v této lokalitě. Nedostatečná infrastruktura, jako je například nedostatek veřejné dopravy a občanské vybavenosti, spolu s absencí kvalitních veřejných prostranství, činí tuto oblast málo přitažlivou pro obyvatele,“ popsal vedoucí Útvaru městského architekta, který pro město studii zadával, Aleš Stuchlík.

Navrhovaná zástavba je sociálně a typologicky rozmanitá. Zahrnuje bloky polyfunkčních a bytových domů, řadové i rodinné domy. Při vývoji studie fungovala spolupráce s Fakultou architektury ČVUT v Praze, studenti téma rozpracovali. „Tato spolupráce přinesla nové perspektivy a nápady a podpořila celkovou kvalitu řešení,“ uzavřela Hrdličková

Stavba roku je celorepubliková veřejná soutěž, která vznikla v roce 1992. Veřejnost může hlasovat na webu stavbaroku.cz

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Tisková zpráva | Foto Město Jihlava | Zdroj Město Jihlava

Štítky Jihlava, projekt, Horní Kosov, územní studie Jihlava Buková, Stavba roku, Fakulta architektury ČVUT

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Územní studie Jihlava Buková se uchází o titul Urbanistický projekt roku 2024, lidé mohou hlasovat | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.