Co se dá během festivalu Open House navštívit v Dejvicích? Projděte se s námi Prahou

Magdaléna Medková Jiří Kropáček Magdaléna Medková, Jiří Kropáček - za podpory: malé log - Open House Praha
17. 5. 2024 7:54
Byli jste někdy v Bulharské základní škole nedaleko stadionu Dukla? Pokud ne, můžete se do ní vydat o nadcházejícím víkendu, kdy do ní dveře otevře festival Open House. Při prohlídce se dozvíte třeba to, že ji v 70. letech minulého století navrhoval spoluautor zbořeného hotelu Praha a že má uvnitř stejný mramor, jaký je i v pražském metru.
Foto: Ivan Beneš, Tomáš Belloň, archiv budovy VŠCHT, Matouš Pudil, Aktuálně.cz (koláž)

Pokud se do pražských Dejvic nechcete vydávat jen kvůli jedné budově, můžete využít naši vycházkovou trasu, kterou jsme pro vás připravili s organizátory festivalu Open House. Na dvou kilometrech je celkem šest zastavení, z nichž si můžete vybrat jen ta nejvíce zajímavá. Kromě zmíněné Bulharské základní školy ve stylu 70. let minulého století budou otevřené základní školy Bílá a Státní reformní reálné gymnázium na Evropské třídě, které jsou z období funkcionalismu.

Pro detaily o budovách klikněte na body v mapě.

×
Foto:

Adresa

Kdy je otevřeno

zavřít

Cíle trasy: Bulharská základní škola - Základní a mateřská škola Bílá - Ústav organické chemie a biochemie AV ČR (ÚOCHB AV ČR) - Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT) - Fakulta elektrotechnická ČVUT v Praze - Masarykova kolej - Státní reformní reálné gymnázium a VOŠ pedagogická a sociální.

Festival Open House je v Praze desátým rokem. Organizátoři letos na program zařadili také stavby od architektů, kteří by oslavili kulaté narozeniny. Otevřené tak budou ikony od už zmíněného Josefa Fuchse (130), dále Oldřicha Tyla (140) a Adolfa Benše (140). Podívejte se i na vycházkové trasy v Holešovicích nebo po Masarykově nábřeží v centru města. 

Festival Open House Praha

Desátý ročník svátku architektury o víkendu 18. a 19. května zdarma zpřístupní 115 budov a prostorů na celém území Prahy. V týdnu od 13. května budou i speciální komentované procházky, přednášky a diskuze.

Další informace najdete na stránkách Open House Praha.

 

Právě se děje

Další zprávy