Od 4 let malá Míša bojovala s rakovinou, kterou úspěšně porazila. Pak ale začal daleko horší boj

Po boji s rakovinou, který vyhrála, si myslela, že už bude jen dobře. Její spolužák ji však přesvědčil o opaku.

Malá holčička pláče i Zdroj fotografie: Freepik
                   

Život je někdy až příliš nespravedlivý. Malé děti, které trpí vážnými nemocemi, si takovýto osud rozhodně nezaslouží. A velmi těžké je to především pro jejich rodiče, kteří své milované potomky vidí trpět a v tom nejhorším případě i umírat. Malá holčička, která se zákeřnou chorobou bojovala od čtyř let, nad ní nakonec zvítězila. Poté ale zažila něco strašného, co si rozhodně nezasloužila.

Vyslechli si hroznou diagnózu

Míše byly čtyři roky, když jí byla diagnostikována rakovina kostí, přesněji Ewingsův sarkom. Šance na její uzdravení byly mizivé, ale ona se nevzdávala. Web DobréSprávy popisuje, že dívka podstoupila sedmnáct kol chemoterapií, absolvovala fúzi páteře, několik operací, při nichž jí byla odstraněna čtyři žebra a části míšního pouzdra. Během tohoto roku musela snášet neuvěřitelnou bolest a utrpení, které si člověk nedokáže ani představit.

Většinu času trávila v nemocnici, neuměla jezdit na kole, nikdy nechodila do školky. Přátelila se pouze s dětmi, které s ní sdílely nemocniční prostředí, většině z nich však chodila na pohřby, protože se jim nepodařilo nad nemocí zvítězit. Míša však bojovala statečně, a přestože přišla o své krásné blond vlasy a téměř všechnu svalovou hmotu, nakonec rakovinu porazila.

Dívka po uzdravení zažila další hroznou věc

Dnes byste na této jedenáctileté slečně na první pohled nepoznali, že si prošla něčím tak těžkým a bolestivým. Závodně tancuje, užívá si života, jediné, co její nemoc připomíná, jsou viditelné jizvy. A právě kvůli nim si zažila šikanu ze strany jednoho ze spolužáků, který jí řekl, že nemá nosit tílka, protože je strašidelná. Její matka se však rozhodla světu ukázat, že právě tyto jizvy z ní dělají tu nejstatečnější dívku na světě. Zároveň je velkou inspirací pro ostatní stejně nebo podobně nemocné děti. Na svém instagramovém profilu dívka zveřejňuje fotografie ze svého života a taneční kariéry.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený C L A I R E R U S S E L L (@prayersforclaire)

Maminka své dceři řekla, aby nikdy své jizvy neschovávala, nestyděla se za ně. Právě ty ji činí silnou a ukazují ostatním, že stojí za to bojovat. Od té doby již Míša tyto nedokonalosti neskrývá, naopak. Je na ně právem pyšná. Důležité je, že přežila. Stejně jako chlapec, jehož matka varovala ostatní před nenápadnými příznaky, které jsme na DámskémDeníku popisovali.

Co si myslíte o matčině vyřešení situace s šikanou?

Diskuze Vstoupit do diskuze
149 lidí právě čte
Zobrazit další články