T-Mobile do března zvýšil provozní zisk o 6,9 % na 3,28 miliardy Kč

DomůTELCO

T-Mobile do března zvýšil provozní zisk o 6,9 % na 3,28 miliardy Kč

Operátor T-Mobile v prvním letošním čtvrtletí zvýšil provozní zisk meziročně o 6,9 procenta na 3,281 miliardy korun. Tržby poklesly o 1,1 procenta na 7,55 miliardy.

Luigi’s Box kupuje konkurenta v optimalizaci vyhledávání Persoo
Fameplay, původní Mall TV, bude tvořit internetové televize pro značky
Dvě třetiny malých a středních firem se loni setkaly s únikem dat
Tech Data uzavírá novou distribuční dohodu se Suunto

Operátor T-Mobile v prvním letošním čtvrtletí zvýšil provozní zisk meziročně o 6,9 procenta na 3,281 miliardy korun. Tržby poklesly o 1,1 procenta na 7,55 miliardy.

Na růst zisku měly vliv příznivý vývoj na trhu, snížení inflace, optimalizace interních procesů a zefektivnění hospodaření firmy. T-Mobile to dnes oznámil v tiskové zprávě.

Počet zákazníků proti stejnému období loni stoupl o 0,8 procenta na 6,492 milionu, z toho ale počet předplacených karet o 6,6 procenta klesl na 1,81 milionu. Spotřeba mobilních dat se zvýšila o 33,2 procenta a počet provolaných minut stoupl o 1,4 procenta, objem odeslaných SMS o šest procent klesl. Počet diváků Magenta TV se zvýšil o 9,8 procenta na 269.000 připojených.

„Letošní rok pro nás bude řadou aktivit a událostí jiný – odstartovali jsme ho představením zcela nového rámce marketingové strategie, která staví na chvílích strávených ve společnosti těch nejbližších #MeziSvými. Dále jsme v prvním čtvrtletí přinesli revoluční nabídku roamingových balíčků za bezkonkurenční ceny a zahájili spolupráci s legendárním festivalem Colours of Ostrava,“ uvedl zastupující generální ředitel Vladan Peković.

Podle Pekoviče je pro firmu nadále prioritou pokrývání Česka optickým připojením k internetu a rozšiřování pokrytí 5G. V prvním čtvrtletí přesáhly investice do sítí jednu miliardu korun. Na konci března měl T-Mobile pokrytí obyvatel sítí 5G na úrovni 85 procent a do konce roku plánuje pokrýt přes 90 procent.

Na začátku roku operátor v pražském Magenta Experience Centru spustil hotspot s rychlostí až osm Gbit/s. Ten dokáže například nahrát na YouTube hodinové video ve Full HD rozlišení (1,4 GB) za jednu sekundu nebo zálohovat kompletní obsah počítače s dvou TB pevným diskem do cloudu za 33 minut a 20 sekund.

T-Mobile patří do nadnárodní telekomunikační skupiny Deutsche Telekom. Od června se vedení firmy ujme nová generální ředitelka Melinda Szabó.

Zdroj: Ceskenoviny.cz, T-Mobile

KOMENTÁŘE

WORDPRESS: 0
DISKUZE 0