Počasí dnes19 °C, zítra18 °C
Neděle 2. června 2024  |  Svátek má Jarmil
Bez reklam

Jihlavská galerie musí znovu hledat dodavatele opravy a prodloužit termín prací

Oblastní galerie Vysočiny musí znovu hledat dodavatele opravy svých budov. Původní výběrové řízení zrušila. O zakázku v očekávané hodnotě okolo 40 milionů korun byl malý zájem a ani přihlášené společnosti nedokázaly podle ředitele galerie Daniela Nováka splnit nastavené podmínky, zejména dobu dodání. Galerie chtěla pro veřejnost znovu otevřít příští rok v únoru, s novým výběrovým řízením lhůtu asi o půl roku prodlouží.

„Začátek stavby se snažíme neposouvat, aby opravdu koncem července stavba začala," řekl Daniel Novák. Galerie bude opravovat obě své budovy. Investice má zlepšit výstavní možnosti i zázemí pro návštěvníky, pro které bude letos galerie otevřená do poloviny června. „Pak už se budeme věnovat vyklízení budov a přípravě k předání staveniště," řekl Novák.

Jihlavská galerie sídlí v historických objektech na Masarykově náměstí a v Komenského ulici. V budově na náměstí se bude kromě jiného upravovat přízemí, do kterého se z mezipatra přesune vrátnice. Součástí prací bude oprava povrchů stěn, stropů i podlah. Jejich hlavním cílem je ale podle Nováka výměna technického vybavení. Nové má zajistit exponátům lepší klimatické a světelné podmínky. Současné osvětlení funguje v galerii asi 15 let, je hodně poruchové a se špatně dostupnými náhradními díly.

Galerie, kterou ročně navštíví až 28 tisíc lidí, zřizuje Kraj Vysočina. V jejích sbírkách je přes 6 tisíc předmětů. Nechybí v nich díla Jana Zrzavého, Josefa Šímy nebo Bohumila Kubišty.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky galerie, oprava, rekonstrukce, výtvarné, stavby, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavská galerie musí znovu hledat dodavatele opravy a prodloužit termín prací | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.