Pondělí , 03. 06. 2024

Tamara

Multitalentovaný chameleon českého showbyznysu Jiří Korn slaví 75. narozeniny

Jiří Korn dnes slaví 75. narozeniny a stále patří mezi nejvýraznější osobnosti českého showbyznysu. Od svých hudebních začátků v rockové kapele Rebels až po současnou sólovou kariéru prokázal svůj mimořádný talent a všestrannost. Na pódiu září nejen jako zpěvák, ale i tanečník a herec.
Jiří Korn
Elegán Jiří Korn slaví 75.

17. 05. 2024

17. 05. 2024

Multitalent na scéně od roku 1967

Jiří, který dnes slaví 75. narozeniny, je stálicí české hudební scény už od roku 1967. Je známý nejen svým zpěvem, ale také hereckým, tanečním a hudebním talentem.

Začátky v rockové kapele Rebels

V roce 1967 založil Jiří spolu se Svatoplukem Čechem rockovou kapelu Rebels. Kapela vydala svou první desku “Šípková Růženka” v roce 1968, ale v roce 1970 se rozpadla. Zpěvák následně strávil dva roky v kapele Olympic, kde zpíval a hrál na baskytaru.

Začátky v kapele The Rebels

Sólová kariéra a televizní kabaret

Po odchodu z Olympicu se vydal na sólovou dráhu. V 80. letech se stal populární tváří televizního kabaretu “Možná přijde i kouzelník”. Jeho spolupráce s Helenou Vondráčkovou přinesla mnoho úspěšných duetů, například “Já půjdu tam a ty tam” či “Já na bráchu blues”.

S Helenou Vondráčkovou

Vznik uskupení 4TET

V roce 2002 založil vokální skupinu 4TET, která dávala nový kabát starým hitům i písním z oblasti vážné hudby. Skupina, ve které působil spolu s Jiřím Škorpíkem, Dušanem Kollárem a Davide Uličníkem, se nedávno rozpadla.

4Tet

Jiří Korn a aktuální aktivity

Jiří aktuálně objíždí republiku se svou koncertní tour Korncert, která je téměř vždy vyprodaná. Na pódiu stále předvádí energická vystoupení, která jeho fanoušci milují.

Spolupracuje s Leošem Marešem

Soukromý život

Zpěvák byl třikrát ženatý. První manželství s Hanou skončilo rozvodem. Druhou manželkou byla Kateřina, se kterou má syna Filipa a dceru Kristinu. Filip má těžký zdravotní handicap. Třetí manželkou je Renata Cieslerová, se kterou se Jiří seznámil na golfu.

Korn
Ex manželé

I ve svých 75 letech zůstává aktivním a neodmyslitelným členem české hudební scény.

MOHLO BY SE VÁM HODIT

Jiří Korn byl na Andělech uveden do Síně slávy

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Horký dech v polštářích se někdy může proměnit v nudný čas u televize. Nenechte to dojít až takhle daleko a i po letech vztahu plujte na jiskřivé vlně plné šibalských úsměvů. Zábavu, vášeň a věrnost si můžete pojistit s těmito tipy! Už sundávejte podprsenku…
Že jsem vychovávána tetou, jsem se dozvěděla v patnácti letech. Do té doby jsem netušila, že mí rodiče nejsou mými rodiči, že se o mě od malička stará moje teta. Byl to pro mě šok, ale se situací jsem se smířila docela rychle. Snažila jsem se však vždycky najít svou biologickou matku, která mi chyběla, a chtěla jsem ji poznat.
Bez rostlin by na Zemi nemohl být život. A přestože má člověk sklon své přirozené prostředí nevybíravým způsobem poškozovat, rostliny stále ještě vnímáme jako uklidňující prvek. Proto se jimi obklopují i ti největší cynici. Existují však různé druhy rostlin a květin. Některé nám prospívají více, jiné méně, a některé nám mohou být dokonce jedovaté. Nejen svými plody, ale i vůní, kterou zejména na jaře vypouštějí. Pojďme se však nyní podívat na pokojové rostliny, které stojí za ti mít doma.
Štědrý den je tady! Užijte si svátky se svými blízkými, a pamatujte, že smích léčí! Horoskop krásy a duševního zdraví vám ukáže, co vás může potkat. Připravila ho pro vás astroložka Naďa Šmídová.
Navodí příjemnou atmosféru, zahalí domov do úžasné vůně a podpoří relaxaci. Nejen taková kouzla svede aromaterapie, která se stala nedílnou součástí všech milovníků nádherných vůní. Láká aromaterapie i vás? Mrkněte se na pár podrobností, které vás zasvětí do tajů všech jejích podmanivých benefitů.
Pokud se chcete cítit pohodlně, zařaďte do vašeho šatníku i kvalitní spodní prádlo. Na následujících řádcích se zaměříme na dámské kalhotky. Jestliže netušíte, podle jakých parametrů spodní díl prádla vybrat, nezoufejte! My vám to totiž níže rádi prozradíme. Proto čtěte a pojďte se inspirovat společně s námi.
Nošení dioptrických brýlí neznamená, že byste měli automaticky zanevřít na make-up. Naopak. Dokonce existují i speciální návody, jak se nalíčit tak, aby make-up dokonale ladil s vašimi brýlemi. Ať už nosíte brýle na blízko nebo na dálku, s obroučkami nebo bez, ideální make-up můžete vykouzlit každé ráno.
Neustálé pochybnosti o sobě. Kritika své postavy, kritika svého chování. Nedůvěra v dosažení stanovených cílů... Poznává se v tomto některá z vás? Přály byste si, ženy, mít se více rády? V dnešním článku si povíme, jak na to! Jak se mít ráda, jak zlepšit své sebevědomí a jak zkrátka zazářit!
V jednoduchosti je ta největší síla. Tento výrok je pravdivý i v případě cvičení a redukce váhy. Pokud i vy chcete zhubnout, vsaďte na program H.E.A.T. a jeho důraz na ten nejpřirozenější pohyb pro každého z nás. Díky chůzi totiž dokážete spálit maximum kalorií, které vás brzy dostanou k vysněné povaze.
Turistické středisko Jasná je velmi známé, stejně jako mnoho dalších míst v jeho okolí. Dovolená v Nízkých Tatrách na Slovensku ale může být plná jedinečných zážitků z míst, která každý nezná. Poradíme vám, kam vyrazit, abyste nebyli obklopeni obrovskými davy turistů. Díky tomu si užijete dovolenou mnohem více.
Už dlouho toužíte po víkendu ve wellness, ale jak časové, tak finanční důvody vám to neumožňují? Nezoufejte, máme pro vás hned několik rad, jak si udělat wellness víkend doma.
Efektivní komunikace je základem každého silného vztahu. Naučte se, jak otevřeně a s respektem vyjadřovat své potřeby a přání, což je klíčem k hlubšímu porozumění a větší harmonii mezi partnery.

Výběr článků

Trocha vzpruhy, když nám začalo to jaro, se vždycky hodí. Vyberete si svého favorita mezi svalovci i charismatickými krasavci?
Lidé žijící v bytech často nevyužívají prostor svého balkonu na maximum, a to zejména díky nedostatečnému soukromí. Máme pro vás pár skvělých tipů, jak ho snadno na balkoně či lodžii zajistit a vytvořit si tak oázu klidu a pohody.
Aby tělo fungovalo správně, je zapotřebí mít vyvážené množství ženských i mužských hormonů. Zkrátka od všeho tak akorát. Každý takový výkyv - nedostatek, nebo naopak nadbytek jednotlivých hormonů, dokáže ženám způsobit značné problémy. A o jednom z nich se právě nyní pobavíme.

Nepřehlédněte

Jak nejlépe překvapit a potěšit svého partnera? Muži to mají o dost jednodušší. Ženy během roku „nenápadně“ naznačují, co by se jim líbilo, a pak to s trochou štěstí najdou pod stromečkem. Ale co vybrat pro manžela, přítele, dědečka nebo strýčka? Většinou mluví o tom, jaké se jim líbí auto, motorka, a že ten obytný vůz za dva miliony by si moc přáli. Nechte je snít dál a překvapte je originálními a designově vychytanými dárky z Tipa.eu.
Ekologie se v současné době klade na první místo. Svůj podíl na tom má zjištění, že stojíme za rychle se oteplující planetou nebo že naším přičiněním mořští živočichové nežijí tak dlouho, jak by mohli, neboť se zamotají do plastových odpadků. Kromě toho, že se spustila řada kampaní bojujících proti plastům a proti nadměrné konzumaci masa, dostaly se také do popředí přírodní úklidové prostředky. Jinými slovy jsme se opět navrátily do minulosti.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek