Zavřít reklamu

Google v tomto týdnu vydal druhou betaverzi Androidu 15. Ta přináší několik nových funkcí a vylepšení uživatelského rozhraní, z nichž jedno se podle všeho inspiruje nabídkou ovládání hlasitosti v nadstavbě One UI 6. Kromě toho, co Samsung v One UI nabízí, však Android 15 přidává funkce související s přehráváním médií.

Jak si všiml web 9to5Google, Google v Androidu vylepšil uživatelské rozhraní pro ovládání hlasitosti, které po rozbalení posuvníku ovládání hlasitosti zobrazuje rozbalovací nabídku. Ta uživatelům umožňuje měnit hlasitost budíků, upozornění na hovory, hlasitost hovorů, přehrávání médií a oznámení.

Nabídka také obsahuje samostatný posuvník ovládání hlasitosti pro přehrávání médií na zařízeních Google Cast (jako je např. Google Home nebo Google TV). Jednou funkcí, která není k dispozici v rámci One UI, ale v Androidu 15, je možnost změnit přehrávání médií z jednoho zařízení Google Cast na druhé. Celé toto rozbalovací menu je navíc vyvedeno v barvách designového jazyka Material You. Nabídka kromě toho obsahuje i tlačítko pro zapnutí či vypnutí živého přepisu, kterážto funkce již existuje v rozbalovací nabídce pro ovládání hlasitosti v rámci One UI 6.0.

Tento nový design se objevil již minulý měsíc, ale nebyl ještě finální, a nyní se „vynořil“ v druhé betaverzi Androidu 15. Přepínač mediálního výstupu zařízení Google Cast by se mohl objevit v nadstavbě Androidu 15 One UI 7.0, kterou by měl Samsung začít na první zařízení Galaxy vydávat na podzim.

Dnes nejčtenější

.