Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

ROMEA TV

VIDEO: Kadaň hostila soutěž pro mladé talenty. Výkony dětí nadchly porotu i diváky!

17. května 2024
Čtení na 1 minutu
V Kadani se konal již 12. ročník populární talentové soutěže Talent pro děti a mladé lidi z dětských domovů a nízkoprahových zařízení. Akci pořádá nezisková organizace Světlo Kadaně ve spolupráci s Ústeckým krajem, městem Kadaň a řadou známých osobností.

Titulní fotografie: Talentovou soutěž pro děti uspořádala v sobotu 11. května 2024 organizace Světlo Kadaň (FOTO: Lukáš Cirok)

“Soutěž je určena pro děti z nízkoprahových zařízení, dětských domovů a výchovných ústavů, aby jim byla poskytnuta příležitost k rozvoji jejich dovedností. Cílem je posunout děti vpřed a rozvíjet jejich talenty a schopnosti,” uvedla pro první romskou internetovou televizi Renata Adamová, vedoucí terénní sociální práce v Jirkově pod organizací Světlo Kadaň a zastupitelka města Chomutov.

Do letošního finále postoupilo přes 60 účastníků, kteří předvedli své umění v kategorii zpěvu, tance, hudby, výtvarného umění a dalších talentů. Vystoupení byla na velmi vysoké úrovni, mnohá by určitě obstála i na velkých pódiích a v televizích.

“Jsem tady poprvé, ale výkony dětí jsou naprosto neskutečné. Propojení romské hudby s anglickými písničkami je pro mě famózní,” rozplýval se pedagog Marián Dancso. Také zpěvák David Kraus, který už několik let zasedá v porotě, byl nadšený: “Mám pocit, že ty ročníky jsou čím dál talentovanější. Pro mě jsou to všichni finalisté.”

Soutěž dává příležitost zviditelnit se dětem, které často pocházejí z nepříznivého prostředí. “Je důležité, aby veřejnost viděla, že i děti třeba z dětských domovů mají obrovské talenty,” řekl pro první romskou internetovou televizi ROMEA TV Milan Záhorka z Nadace ČEZ, která akci dlouhodobě podporuje.

Přestože jde o soutěž, atmosféra byla podle organizátorů velmi přátelská a motivující pro všechny zúčastněné. Vítězové si odnesli hodnotné ceny včetně natáčení videoklipu. Hlavní hodnota talentu ale tkví v posílení sebevědomí nadaných dětí a motivaci k dalšímu rozvoji jejich umění.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon