Masaryčka je nejlepší budovou střední Evropy dokončenou v loňském roce

publikováno:
autor:
Penta Real Estate uspěla s administrativní budovou Masaryčka v soutěži CEEQA. Penta Real Estate uspěla s administrativní budovou Masaryčka v soutěži CEEQA.

Penta Real Estate uspěla s administrativní budovou Masaryčka v soutěži CEEQA, která je považována za středoevropský šampionát v oboru real estate. V mezinárodním srovnání a konkurenci 18 soutěžících zemí získala ocenění pro nejlepší novou budovu napříč všemi kategoriemi, a zároveň i nejlepší kancelářskou budovu dokončenou v loňském roce.

V předchozích letech se Pentě Real Estate několikrát podařilo dosáhnout na ocenění v kategorii kancelářských budov s objekty Florentinum a Aviatica. Nicméně na ocenění „Building of the Year in CEE“ čekala Česká republika bezmála dvacet let. Poslední takto úspěšnou a mezinárodně oceňovanou stavbou byl karlínský Nile House.

„Těší nás, jak se z opuštěného území v okolí kolejí Masarykova nádraží rodí nová živá čtvrť. Odborná veřejnost už teď vidí, že se nám podařilo něco mimořádného, a ocenění CEEQA to jen potvrzuje. A pozitivní změnu vnímají i občané a návštěvníci Prahy, kterým se v okolí Masaryčky a Florence dobře žije, pracuje, a rádi se tam vrací,“ uzavírá Petr Palička, generální ředitel společnosti Penta Real Estate pro Českou republiku.

Ve fotogalerii si můžete prohlédnout interiéry, terasy a fasády.

Foto: Penta Real Estate