Trenér Klokanů: Chci se fanouškům za náš výkon omluvit. „Jánošíci“ z Vršovic rozdávají „chudým“

Přidat na Seznam.cz

Hráči Bohemians vstupovali do skupiny o záchranu s vědomím, že jim k udržení se mezi elitou bude stačit nějaký ten bodík. Což se stalo, sice mají jen jeden ze tří dosavadních zápasů, ale protože týmy pod nimi se mezi sebou „melou“, tak už mají jistou záchranu. A možná i tohle vědomí jim nedovolí se stoprocentně koncentrovat k zápasům a přicházejí hloupé chyby. Jako v posledním zápase s Karvinou 1:3.

První poločas se přitom pro domácí vyvíjel velmi dobře, díky Matouškově gólu odcházeli Klokani do kabin spokojeni a fanoušci si mohli v poklidu vychutnat poločasovou klobásu. Některým z nich však možná zaskočilo, protože neuběhlo ani deset minut druhé půle a už to bylo 1:2… Hosté pak ještě přidali jednu branku.

„Viděli jsme dva rozdílné poločasy. V tom prvním jsme hosty přehrávali, trefili břevno i tyč a několik dalších příležitostí se nám nepodařilo dobře dohrát. Do druhé půle jsme vstoupili katastrofálně a během šesti minut ztratili vedení. Zbytek zápasu ukázal, jak je pro nás složité vytváření šancí a střílení branek. Chci se fanouškům za náš výkon omluvit. Když si necháte dát takhle hloupé góly, nakopnete tím jakýkoliv tým. Karviná podávala dobré výkony a teď se jí to možná vrátilo. My ale měli v první půli velký tlak, ale nemůžete z něj dát jen jeden gól,“ podotkl trenér Bohemky Jaroslav Veselý.

Pro Karvinou znamená výhra, že si vytvořila dvoubodový náskok na poslední Zlín a navíc to byla pro Severomoravany první historická výhra na Bohemce. „V kabině jsme museli zvýšit hlas, něco jsme si řekli a museli změnit pár věcí, aby se to otočilo. Bylo potřeba začít vyhrávat souboje, i když tady na Bohemce je to těžké. Po rychlém gólu Mikuše jsme začali kralovat. Po druhém gólu jsme měli zápas pod kontrolou. Hráče musím za koukatelný fotbal pochválit. Zvládli jsme to a musím hráče pochválit,“ uvedl karvinský kouč Marek Bielan.

„Ševci“ doma remizovali s Českými Budějovicemi 1:1, což nepotěšilo svým způsobem ani jeden tým. Zlín už má přinejlepším možnost hrát „jen“ baráž, Jihočeši se mohou dostat na 13. příčku (která zaručuje stoprocentní jistotu účasti v nejvyšší soutěži pro příští sezonu) už jen zázrakem. V první půli to bylo z obou stran hodně nervózní, byli jsme ale více na balonu a také si připravili nějaké šance. Zlín má vysoké hráče a zlobil nás ze standardních situací. Hráče jsme o poločase upozorňovali na to, že to bude boj. Šli jsme do vedení, soupeř pak ale srovnal. Hráčům jsem ale říkal, že to furt máme ve svých rukách. Nejsme poslední. Máme před sebou dvě utkání, které když zvládneme, dostanou náš do baráže, což je náš cíl,“ řekl po zápase lodivod Jihočechů Jiří Lerch.

Ve třetím zápase skupiny o záchranu zvítězil Jablonec nad Pardubicemi 3:0 a definitivně se zachránil. „Je to samozřejmě velká úleva, ale jen slabá náplast na to, co jsme měli v plánu. Cíle jsme nesplnili a nebylo to dobré. Vše ovlivnil začátek sezony, těžké rozlosování, tři zápasy venku a pak těžké zápasy doma. Do toho přišla zranění, bylo to jak na houpačce. To všechno tu sezonu ovlivnilo. Na tuhle sezonu musíme zapomenout. Budeme chtít posilnit kádr a lépe se připravit na další sezonu,“ uvedl jablonecký trenér Radoslav Látal.

Bohemians Praha 1905 – MFK Karviná 1:3 Branky: 20. Matoušek – 48. Mikuš, 53. Budínský, 89. Čavoš.

FC Zlín – Dynamo České Budějovice 1:1 (0:0) Branky: 62. Žák – 52. Tranziska.

FK Jablonec – FK Pardubice 3:0 (0:0) Branky: 64. Polidar, 78. Kratochvíl, 87. Náprstek.

Zdroj: mfkkarvina.cz , dynamocb.cz , fkjablonec.cz , bohemians.cz