Český Ken skončil v krvi po zákroku policie, všemu přihlížel jeho malý syn. Zásah šetří GIBS

Robert Paulat byl podle svých slov napaden policií. Podává trestní oznámení.

Muž přezdívaný Český Ken byl napaden

Modela a majitele kliniky plastické chirurgie Roberta Paulata, který si vysloužil pro svůj zjev přezdívku český Ken, údajně bezdůvodně napadl policista před jeho vlastním domem v obci Hlubočinka a všemu přihlížel jeho tříletý syn. Po nedorozumění skončil v poutech na zemi, přičemž utrpěl krvavá zranění v obličeji. Policie v pátek dopoledne uvedla, že případ si přebírá Generální inspekce bezpečnostních sborů. Na případ upozornil server Prima Ženy.

Robert Paulat zůstal po surovém útoku v šoku. Na jedno oko prý skoro nevidí a obličej má plný podlitin. Proto se rozhodl podat trestní oznámení.„V současné době naše krajské ředitelství kompletuje veškerý spisový materiál, který bude během dnešního dne postoupen na GIBS, proto se v této fázi nemůžeme k případu vyjadřovat a komentování bude následně v jejich kompetenci,“ uvedla v pátek dopoledne policejní mluvčí Barbora Schneeweissová na dotaz redakce serveru Prima Ženy.

Ležel na zemi spoutaný před svým domem

Známý majitel kliniky plastické chirurgie v neděli přijel autem do Hlubočinky poté, co měl telefonát z bezpečnostní agentury, že se někdo vloupal do domu. Šlo ale jen o nedorozumění, protože uvnitř byl jeho otec s doprovodem. K domu podle Paulata ale zároveň dorazila i policie a došlo ke konfliktu.

„Dům je v katastru nemovitostí napsán na moje jméno, Robert Paulat. Není na něj hypotéka, je můj. I veškerý majetek, včetně trezoru s cennostmi, vlastním já. V tomto domě teď nebydlím. Je to rodinný dům, který jsem dostal od mého otce,“ vysvětlil webu Prima Ženy s tím, že neví, kdo policii zavolal.

„Byla tam jen bezpečnostní agentura. Zničehonic se objevily čtyři policejní auta. A policisté mě začali legitimovat. Říkal jsem jim, že ten dům mi patří, že od něj mám všechny potřebné dokumenty. To je vůbec nezajímalo. Chtěli vidět mé doklady. Ty jsem ale měl uvnitř domu,“ popsal Paulat svou verzi incidentu.

„Jak jsem se snažil zazvonit, protože jsem věděl, že je tam můj táta, pohnul jsem se o třicet centimetrů. Jeden z policistů po mně skočil a srazil mě k zemi. Já dopadl obličejem na zámkovou dlažbu. Nasadil mi pouta. Pak už jsem ležel před svým domem a byl jsem odevzdaný,“ popsal pro eXtra.cz a dodal, že ho policista napadl zcela bezdůvodně a jeho zásah byl neadekvátní.

Ostatní policisté se podle Paulata chovali slušně. Zřejmě si uvědomili, že to kolega přehnal, a z pout ho vysvobodili. Poté ale odjeli. „Sundali mi želízka a posadili mě do mého auta. Byl jsem v absolutním šoku, ale pak najednou nenápadně zmizeli. Mohl jsem se aspoň postarat o tříletého syna, který tohle všechno bohužel musel vidět a vyděsilo ho to,“ dodal.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Podívejte se na zásah policie a hasičů na BIS

Tagy: