VÍME PRVNÍ: Úzkokolejka je provozuschopná, tvrdí Swietelsky Rail

Společnost Swietelsky Rail CZ učinila důležité prohlášení o stavu jindřichohradecké úzkokolejky krátce před očekávaným vystavením bezpečnostního ceritifikátu od Drážního úřadu. Vystavení bezpečnostního certifikátu je nezbytnou podmínkou pro zahájení veřejné dopravy v rámci letního provozu.

Společnost Swietelsky Rail provedla bezpečnostní audit trati. „Z tohoto auditu vyplývá, že trať jako celek není v ideálním technickém stavu, nicméně je provozuschopná, byť za cenu významně snížené rychlosti,“ stojí v prohlášení společnosti Swietelsky Rail CZ

Swietelsky Rail CZ v prohlášení dále uvádí, že má připravené týmy, které jsou neprodleně připraveny zahájit potřebné údržbové práce, aby trať byla co nejdříve připravena v souladu s bezpečnostními standardy.

Swietelsky Rail CZ je odhodlána přispět svými zdroji k úspěšnému dokončení projektu znovuobnovení provozu a záchraně úzkokolejky, který je klíčový nejen pro region, ale i pro zachování kulturního dědictví.

Záchranný plán dostal přezdívku „perpetum mobile“ (více zde), Vysočina i Jihočeský kraj už objednaly letní provoz (více zde). Úzkokolejka začala nabírat zaměstnance (více zde). Záchranný plán dostal přezdívku „perpetum mobile“ (více zde).Drážní úřad přerušil řízení o vydání povolení pro veřejnou přepravu cestujících (více zde). Pohled senátora Chalupského přímo zde. Podrobnosti o oživování úzkokolejky najdete na odkazech přímo zde.

V anketě na sociálních sítích můžete vyjádřit názor na snahu o obnovení provozu úzkokolejky:

Odpovědět

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Grafickou podobu zajistil WebRex s.r.o.
 
Výroba www stránek a eshopů