facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 17. 5. 2024 - redakce

Startuje 15. ročník soutěže IT SPY o nejlepší IT diplomku

IT SPYRočně se v soutěži nejlepších diplomových prací z informatiky IT SPY utká 1500 až 2000 studentských projektů nejlepších mladých IT mozků, kteří absolvují přední české a slovenské vysoké školy. Soutěž právě odstartovala svůj 15. ročník, který vyvrcholí 20. 11. 2024 slavnostním vyhlášením vítěze. Do čela odborné poroty soutěže byl nově jmenován Martin Tomášek z Katedry počítačov a informatiky Fakulty elektrotechniky a informatiky z Technické univerzity v Košiciach. Za klíčové téma pro letošní ročník soutěže považuje hloubkové učení umělé inteligence.



„Všichni vnímáme, jak roste důležitost moderních technologií v našem každodenním životě. Abychom je zvládli využívat, ale také se uměli bránit rizikům, které můžou přinést, potřebujeme nové generace informatiků. Soutěž IT SPY je výstavní skříní nejlepších prací v oboru, ale také dalším propojením mezi špičkovým výzkumem a využitím jeho výsledků v praxi," vysvětluje Bohumír Zoubek, člen poroty soutěže IT SPY ze společnosti Profinit, organizátora soutěže.

Martin TomášekVýznam soutěže potvrzuje také nový předseda poroty, Martin Tomášek z Technické univerzity v Košiciach. Jeho cílem je zapojit do soutěžní přehlídky diplomové práce ze všech českých a slovenských univerzit se zaměřením na IT. „Chceme ukázať, že vysoké školy v Česku a na Slovensku dokážu vychovať kvalitných absolventov, ktorí sa neboja ísť do náročných výskumných tém, vedia ponúknuť inovatívne riešenia a sú schopní sa úspešne prezentovať a presadiť,“ říká Martin Tomášek a dodává: „Potenciál tém z umelej inteligencie akými sú hlboké učenie, GPT respektive LLM, sme stále ešte nevyčerpali.“

Hledání největších IT talentů probíhá v několika kolech. V prvním kole musí student podat přihlášku prostřednictvím svého ambasadora na škole, kde studoval. Ty nejlepší práce dostanou prostor se prezentovat ve finále před odbornou porotou.

Klíčové termíny soutěže IT SPY 2024:

  • 2.5.2024     zahájení 15. ročníku soutěže IT SPY 2024
  • 13.9.2024    uzavření přihlášek
  • 17.10.2024    vyhlášení finalistů a zahájení online hlasování
  • 18.11.2024    uzavření online hlasování
  • 20.11.2024    finále a slavnostní vyhlášení

Více informací naleznete na www.itspy.cz nebo www.itspy.sk.
 


 
  

- PR -

Dotykové displeje Sharp pro interaktivní spolupráci

2. část: Modelová řada LB


V minulém vydání jsme pro vás zmapovali aktuální nabídku kolaborativních displejů značky Sharp, vysvětlili jsme hlavní rozdíly mezi jednotlivými modelovými řadami a blíže jsme popsali nejvyšší řadu LA. Dnes vám představíme střední řadu označenou zkratkou LB (B jako Business).

  

- PR -

Cloudová strategie při výpadku datacentra

V dnešní digitálně propojené éře se společnosti stále více spo­lé­ha­jí na kontinuální a bez­pro­b­lé­mo­vý provoz svých IT systémů. Paralela s diamantovým dolem je zde více než přiléhavá. Stejně jako jakýkoliv výpadek v těžbě diamantů znamená obrovské finanční ztráty, tak jakýkoliv výpadek IT infrastruktury může mít pro firmu katastrofální důsledky.