Synth pop v současnosti: Zní-li vám povědomě, vězte, že tento žánr byl představen již v osmdesátkách

Synth pop v současnosti: Zní-li vám povědomě, vězte, že tento žánr byl představen již v osmdesátkách

Foto: betti.luna.yahoo.com / Depositphotos

Publikováno:
2 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Synth pop je hudební žánr, který se zrodil v osmdesátkách. Je to pop, který využívá hlavně elektronicky znějících zvuků a syntezátorů. Nyní se vrací v modernějším nádechu, umělci se jím hojně inspirují.

Fanoušci popu milují retro styly

To je hlavní důvod, proč tato odnož popu opět nabírá na velké oblíbenosti. Každý rád zavzpomíná na to, co slyšel v minulosti, a moderní písně s retro hudbou nás vtahuje do našich vlastních vzpomínek, čímž v nás vyvolává pocit, že je o nás dobře postaráno.

Retro se vrací

Stejně jako se vrací móda (například když si koupíme skvělý svetr a rodiče či prarodiče nám řekli, že nosili ten samý vzor před lety) a filmové prostředí se také uchyluje ke svým kořenům, tak také hudba se začíná opakovat. Ačkoli je to již staré, pro spoustu mladých lidí je to něco nového a nevšedního. Například umělci The Weekend a HAIM patří mezi interprety, kteří spoléhají na retro styl a vyvolávají v nás pocit, že se vracíme do 80. let minulého století.

Historie se opakuje

V hudebním prostředí něco vznikne, chvilku se to drží, potom to vyprchá, všichni to přestanou poslouchat, ale za několik desítek let dojde k oživení. Například v oněch osmdesátkách se sice prostřídalo mnoho nových žánrů, avšak zároveň se začaly vracet trháky z šedesátek a sedmdesátek. A takto to jde se vším, hudební žánry mohou být již nepopulární, avšak mohou se vrátit v silnější podobě, s nádechem moderny. Jako se to stalo se synth popem.

Kolik toho víte o propojení retro hudby s tou moderní?

Náš kvíz čeká jen na vás, až odpovíte na deset otázek týkajících se moderní a retro hudby z osmdesátek a devadesátek, a o jejich samotném propojení. Pusťte se tedy do něj a zjistěte, jak velký fanoušek hudby (a hlavně té retro) doopravdy jste.

sem kvíz?

Ačkoli na několik dekád synth pop vymizel, jedná se bezesporu o jeden z těch lepších hudebních žánrů, který osloví téměř každého. Ať už je vám dvacet, nebo padesát let, zamilujete si ho a bude blízký vašemu srdci. V poslední době se vrátil na scénu a způsobil rozruch tempem, kterým nabýval na oblíbenosti. Rozhodně se nemusíte stydět za to, že tuto hudbu posloucháte, a naopak můžete všem svým přátelům doporučit své oblíbené interprety, kteří si snadno získali vaši přízeň.

Reklama
Zdroje článku:
Reklama