Hlavní obsah

Trenér Slot potvrdil, že bude od příští sezony Kloppovým nástupcem v Liverpoolu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Trenér fotbalistů Feyenoordu Rotterdam Arne Slot potvrdil, že bude od příští sezony jmenován nástupcem Jürgena Kloppa na lavičce Liverpoolu. Úspěšný německý kouč již v lednu oznámil, že po sezoně Anfield opustí. Koncem dubna britská média uvedla, že klub našel náhradu v Nizozemsku. Pětačtyřicetiletý trenér jim dnes dal za pravdu před závěrečným utkáním sezony svého stávajícího týmu.

Foto: Lisi Niesner, Reuters

Trenér fotbalistů Feyenoordu Rotterdam Arne Slot potvrdil, že bude od příští sezony jmenován nástupcem Jürgena Kloppa na lavičce Liverpoolu

Článek

„Mohu potvrdit, že se tam příští rok stanu trenérem,“ řekl Slot na dnešní tiskové konferenci před ligovým duelem Feyenoordu s Excelsiorem. „Až doteď jsem nepřemýšlel o tom, že by to byla příprava na můj poslední zápas, ale to teď začíná.“

Klopp opustí Liverpool po téměř devíti letech. Klub se podle BBC domluvil s Feyenoordem na Slotově uvolnění za devět milionů eur (přes 226 milionů korun). Další dva miliony eur (přes 50 milionů korun) může nizozemský celek získat dodatečně na bonusech.

Stejně jako Klopp, také Slot využil dnešní předzápasovou tiskovou konferenci k rozloučení se svým klubem. „Na začátku týdne přemýšlíte o tréninku a podobných věcech. Ale ten pocit je teď silnější. Proto teď jdu trochu pozdě (na tiskovou konferenci), protože jsem se chtěl rozloučit s některými lidmi osobně a věnovat jim víc času než jen potřesení rukou,“ cituje trenéra ESPN.

Kouč se jen těžko brání emocím. „Výjimečné pocity rostou. Je velmi příjemné cítit, že si lidé opravdu myslí, že je mého odchodu škoda. Nejsou to jen slova, já to tak opravdu cítím a moc to pro mě znamená.“

Rodák z Bergentheimu loni podepsal tříletou smlouvu poté, co dovedl klub sídlící v Rotterdamu k titulu v Eredivisie. Bývalý trenér Alkmaaru loni v létě odmítl nabídky Leedsu United a Tottenhamu Hotspur. Podle ESPN si Slot do Liverpoolu vezme svého asistenta Sipkeho Hulshoffa, který byl rovněž asistentem Ronalda Koemana u nizozemské reprezentace.