Juventus kvůli chování ve vítězném pohárovém finále odvolal trenéra Allegriho

foto Finále fotbalového Italského poháru v Římě: Juventus Turín - Atalanta Bergamo, 15. května 2024. Trenér Juventusu Massimiliano Allegri po utkání. 

Turín - Juventus dvě kola před koncem italské fotbalové ligy a dva dny po vítězství v Italském poháru odvolal trenéra Massimiliana Allegriho. Kouč se v závěru středečního zápasu pohádal s rozhodčími a po utkání verbálně napadl novináře.

"Odvolání je důsledkem jeho chování během finále Italského poháru a po něm. Klub ho považuje za neslučitelné s hodnotami Juventusu a s chováním, které si ti, kteří ho reprezentují, musejí osvojit," uvedl dnes turínský klub v prohlášení na webu.

V závěrečných dvou zápasech povede tým Paolo Montero, bývalý obránce Juventusu a uruguayské reprezentace, jenž má v klubu na starosti mužstvo do 19 let.

Juventus finále na Olympijském stadionu v Římě vyhrál nad Atalantou Bergamo 1:0 a získal první trofej od roku 2021. Allegri ztratil nervy v nastaveném čase, kdy se pohádal se čtvrtým rozhodčím, za sarkastický potlesk dostal červenou kartu a při odchodu ze hřiště si naštvaně strhnul kravatu a začal si agresivně rozepínat košili.

V útrobách stadionu poté šestapadesátiletý kouč údajně sprostě vynadal šéfredaktorovi listu Tuttosport Guidu Vaciagovi a také mu vyhrožoval. Za agresivní chování a urážky a gesta směrem k rozhodčím dostal Allegri dvouzápasový distanc a pokutu 5000 eur (asi 124 tisíc korun).

Odvoláním skončilo druhé Allegriho působení v Juventusu. Poprvé "Starou dámu" trénoval v letech 2014-2019, s klubem získal čtyři ligové tituly a dvakrát postoupil do finále Ligy mistrů. Na lavičku Juventusu se vrátil v roce 2021 a vybojoval s ním jedinou trofej, středeční triumf v domácím poháru. V tabulce Serie A je tým čtvrtý a má jistou účast v Lize mistrů.

 

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 1.06.2024 ČTK

Reklama

18°C

Dnes je sobota 1. června 2024

Očekáváme v 21:00 15°C

Celá předpověď