Sešli jsme se společně s věrnými zákazníky v obchodě Na Příkopě v jednom z desítek obchodů Iqos, kde je možné pořídit bezdýmné alternativy. Milan Peroutka vyzpovídal herečku Hanu Vagnerovou a také vyhlášenou cukrářku Ivetu Fabešovou, která pro tuto slavnostní příležitost připravila speciální dortíky v barvách limitované edice.

Zdroj: VLM

Máte rádi růžovou a fialovou barvu, jako má limitovaná edice?

Milan: Vždycky říkám, že mám rád modrou i fialovou, souvisí spolu. Hlavně léto má být barevné. Takže se mi barvy a jakýkoliv barevný designový počin líbí.

Hana: I když to dnes nevypadá, mám ráda tyto barvičky.

Jaké další barvy máte ještě oblíbené?

Milan: Modrou, ale černou nic nezkazíš. Velmi často měním vršky, ale nechám černé kalhoty. Takže klasika black and white. Nebojím se ničeho a ví se to o mně. Měl jsem růžový i fialový oblek.

Hana: Moje oblíbená barva je zelená a červená. I růžovou mám docela ráda, jen tu fialovou moc nemám, ale přitom je to pěkná barva. S příchodem léta by do mého šatníku měla přibýt.

K této slavnostní příležitosti udělala Iveta Fabešová speciální dezert. Máte rádi sladké nebo si držíte štíhlou linii?

Milan: Sladké miluji, vždycky to tak bylo. Samozřejmě se člověk snaží nepřejídat a jsem fitness boy, takže hodně cvičím. Vím, že není optimální dát si jen dezerty, ale stoprocentně ochutnám ten od Ivety. Těším se na to, protože jsem její fanoušek a rád chodím do její cukrárny. I v zahraničí rád ochutnávám sladkosti.

Hana: Jednou za čas se neubráním. Musím říct, že nejsem typ na sladké, mám radši slanější jídla. Jednou za čas se mi stane, že mám den, kdy mám takovou chuť na sladké, že musím jít do nejbližšího obchodu a koupit si třeba čokoládovou zmrzlinu. Pak zase ta chuť na dva měsíce zmizí. Dnes ji bohužel nemám, i když jsem ty dortíky viděla. Je zajímavé, jak to tělo funguje.

Jaký máš nejoblíbenější dezert, kterému nikdy neodoláš?

Milan: Cheesecakeu. V každé cukrárně chutná jinak. Mám rád tvarohovější, pevnější strukturu.

Hana: Jsme hodně na zmrzlinu. Když si představím dezert, nevybaví se mi šlehačkové dorty nebo kremrole, to pro mě není. Jezdím hodně do Itálie, tam mají rádi Tiramisu, ani tam mě to zatím nezlomilo. Ani ta jejich kuchyně. Spíš jen ty zmrzliny.

Blíží se léto. Jaké máš plány?

Milan: Budu nahrávat nové písničky, abych na podzim mohl přijít s novou hudbou. Hrajeme v létě i s kapelou Perutě. Do toho řeším nový projekt v divadle. To si ale musím ještě rozmyslet, protože čas není nafukovací.

Hana: Budu mít polopracovní prázdniny. Nejdřív jedu za svým přítelem do Francie, pak bych měla něco točit v Itálii a od půlky srpna mě čeká natáčení filmu, které bude na Moravě.

A co dovolená?

Milan: Dnes máme doma party, protože moje babička slaví 84 let. Sejde se celá rodina. Máme kratší, menší dovolené. Když je pár dní v diáři, klidně někam vypadneme, klidně i v rámci Čech.

Máš nějakou vysněnou destinaci, kam byste se chtěli podívat? A proč?

Milan: Vždycky říkám, že rád jedu kamkoliv. Nemusí to být luxusní dovolená. Může to být pravý opak, třeba les. Na tomhle světě je tolik míst! Jen nerad jezdím na stejná místa. Přijde mi škoda neobjevit něco nového. Ale máme s rodinou tradici na pár místech, kam jezdíme na Vánoce nebo na lyže. Třeba v Americe jsem byl jen v New Yorku, západ ještě nemám procestovaný, tak třeba tam bych chtěl jet.

Hana: Maledivami bych nepohrdla. Jinak mám pocit, že jsem spoustu těch vysněných destinací, které jsem chtěla navštívit, už navštívila. Takže nemám v tomto směru pocit, že bych někam chtěla hrozně jet. Nemám nutkání projíždět Asii tolik jako spoustu mých kamarádů. Mám radši jižnější země, mám ráda ten temperament, mám ráda slunce, takže pro mě je Itálie či jih Francie správný.

Iveto, vy jste pro dnešní speciální akci připravila úžasný dezert, můžete nám o něm říct něco víc?

Byla jsem oslovena, jestli bych nechtěla vytvořit dezert, který by byl inspirovaný limitovanou edicí. Mě to moc bavilo, protože u nás v cukrárně tyto barvy moc nemáme, takže jsem se mohla vyřádit a použít neonové barvy do dortu. Vytvořila jsem dezert, který je lehce futuristický. Své dezerty mám většinou usedlejší a tenhle je extravagantnější, má fialovou barvu a nahoře má divokou květinu z čokolády. Je celý borůvkový.

Zdroj: iGlanc.cz, Milan Vrzal, Matúš Tóth

Související články