Jak šestina diváků v Edenu pod plachtou neviděla třetí branku svých fotbalistů. Slavia - Plzeň 3:0



Slávisti ve třetím kole nadstavby vyhráli v domácím prostředí  v Edenu nad Viktorii Plzeň 3:0. Zápas s třetím týmem tabulky  rozhodly v úvodních deseti minutách branky Ondřeje Zmrzlého a Oskara. Hrálo se ve středu 15. května 2024 večer a na zápas se přišlo podívat  17 895 diváků.





Třetí branku vstřelil v nastaveném čase Václav Jurečka, ale tenhle gól neviděla minimálně jedna šestina z diváků, neboť v té době byla téměř celá tribuna Sever pokryta plachtou se vzkazem, že po skončeném utkání bude spuštěn ohňostroj pro diváky.

Na utkání s Plzní  nemají fotbalisté Slavie dobré vzpomínky, neboť obě utkání s ní prohráli. V Edenu se Západočechy borci v červenobílém  prohráli  1:2 a stejně jako u nich ve Štruncových sadech 0:1.

To třetí utkání však začalo pro Pražany  skvěle, když v 5. minutě po narážečce Oscara s Provodem plzeňský brankář  Jedlička jen vyrazil  přihrávku před Ondřeje Zmrzlého, který míč dorazil do sítě - 1:0.

Další gól se zrodil v 9. minutě, když  se z rohového kopu míč  dostal k Oscarovi, který jej z hranice přibližně 30 metrů  levačkou poslal k tyči mimo plachticího Jedličku - 2:0.

Pak se skoro až do konce nic významného nedělo až na situaci, kdy se skoro deset minut posuzovala penalta na branku Slavie, která nebyla potvrzena.

Diváci, zejména ti nejvášnivější na tribuně Sever, když už netrpělivě čekali na konec utkání  a rozprostřeli nad sebou plachtu s reklamou na závěrečný ohňostroj, padla ještě jedna branka, kterou ti nešťastníci pod plachtou neviděli. To už v nastaveném čase skóroval po padáčku vysleném   Matějem Juráskem  Václav Jureček  - 3:0!

Slávisté vyhráli  3:0 a s vírou, že Sparta ještě může prohrát s Plzní a s Mladou Boleslaví, což už se ji také stalo, mají snížili manko na první místo na čtyři body. Předposlední utkání sezony čeká výběr Jindřicha Trpišovského v sobotu od 18:00 v Uherském Hradišti proti domácímu Slovácku.




Praha Eden 15. května 2024




     Fotbal                                                                                          


FORTUNA:LIGA 2023/2024

3. kolo nadstavby

SK Slavia Praha -  FC Viktoria Plzeň  3:0

Branky:   5. Zmrzlý, 10. Oscar, 90. Jurečka  *  Diváci:  17895 *  Žluté karty:   - Hejda, Havel  *  Rozhodčí:  Rouček – Hájek, Kubr

SK Slavia Praha:  Staněk – Masopust, Ogbu, Zima, Zmrzlý – Oscar, Ševčík (90. Wallem) – Douděra (90. Zafeiris), Provod (73. Juečka), Schranz (73. Jurásek) – Chytil (80. van Buren)

FC Viktoria Plzeň:  Jedlička – Hejda, Hranáč, Dweh – Cadu (78. Cadu), Kalvach, Souaré, Mosquera (63. Vydra) – Šulc (77. Jirka), Červ (63. Traoré) – Chorý







Líbil se vám článek? Máte k němu nějakou připomínku nebo zajímá vás diskuse k němu? Více na facebookovém profilu webu SportovníListy.cz 
zde.




(Petr Skála pro SportovníListy.cz, foto a koláž: Petr Skála)

Odvrátí fotbalový svaz pohromu?

2.6.2024 09:00:00

Pořádná finanční rána hrozí fotbalovému svazu. Poté, co se vzdal řízení nejvyšší ligové soutěže, je pro něj MOL cup, který pořádá klenotem. Což je ale bohužel něco, co svaz příliš neumí. Nejde z...