Jeho cestu na mistrovství světa v Praze zastavila vyhřezlá plotýnka. Český hokejový šampion tak chodí na ryby

Úžasnou kariéru lemovanou velkými triumfy chtěl ukončit na domácím MS. Jenže jeho plány se zhroutily kvůli nepříjemnému zranění. Alespoň si užívá oblíbeného rybaření.

i Zdroj fotografie: NHL.com
                   

Je trojnásobným mistrem světa, má olympijské zlato, dva extraligové tituly, v NHL odehrál 961 zápasů. Útočníkovi Martinu Ručinskému ve sbírce chybí jen Stanley Cup. A taky ho dodnes trochu mrzí, že se s hokejem nerozloučil na světovém šampionátu před českými fanoušky v roce 2015. Už mu sice bylo 44 let, ale formu měl parádní.

Ručinský: Necítil jsem ruku

„Byli jsme s Láďou Růžičkou domluvení, ale bohužel jsem se v poslední sérii play off s Třincem zranil. Dlouhodobě mám problémy s vyhřezlou krční plotýnkou, která mi tehdy otekla a tlačila na nerv. Ani jsem necítil ruku. V sérii už jsem nebyl stoprocentní. Na mistrovství světa jsem sice hrát chtěl, ale byl jsem k sobě upřímný. Akorát bych někomu zabíral místo,“ řekl Ručinský před třemi lety pro Aktuálně.

Když nevyšlo mistrovství světa, motivace pokračovat už nebyl. Po nečekaném zisku titulu s Litvínovem se Ručinský rozhodl ukončit hráčskou kariéru. „S hokejem jsem se nemohl rozloučit lépe. Nakonec jsem dostal šanci udělat zlatou tečku v podobě poháru, který jsme v Litvínově vyhráli. Pak už to bylo dané,“ vzpomínal třiapadesátiletý hrdina z Nagana.

Rybaření mě hrozně baví

Po konci kariéry tak měl konečně více času na chytání ryb. „Užívám si hokejový důchod. Trávím hodně času na chatě. Chodím na ryby s kamarády, třeba i s Jardou Bednářem. To je takový relax, vyčištění hlavy. Hrozně mě to baví. Pořád se taky snažím hýbat, něco dělat. Hodně chodím hrát tenis, na který jsem dřív neměl tolik času, jdu do posilovny,“ popsal Ručinský.

Voráček na MS kritizoval nedotknutelnou hvězdu za neuctivé chování. A to neměl dělat, fanoušci mluví o křižování

České reprezentaci na letošním domácím MS věří. „Doufám, že postavíme co nejsilnější mužstvo. Chybět by neměl hlavně David Pastrňák, který nás dokáže posunout o level výše,“ prohlásil Ručinský v rozhovoru pro CNN Prima NEWS. Pastrňák, o jehož výkonech v play off NHL jsme na SportechŽivě také psali, hrál s Bostonem šestý zápas proti Floridě v noci na dnešek. A po porážce 1:2 (série 2:4) je pro domácí šampionát (spolu s Pavlem Zachou) volný.

Stejně jako Martin Nečas z Caroliny. Jeho tým včera vypadl s New Yorkem Rangers. Útočník pocházející ze Žďáru nad Sázavou by v ideálním případě mohl stihnout už dnešní zápas s Velkou Británií.

Prosadil by se podle vás Ručinský v dnešním hokeji? Napište nám do komentářů

Diskuze Vstoupit do diskuze
116 lidí právě čte
Autor článku

Radek Bardouzl

Zobrazit další články